Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Σκουρλέτης: Η κυριακάτικη αργία θα διασφαλιστεί νομικά


«Bασική προγραμματική μας δέσμευση εξακολουθεί να είναι η ουσιαστική νομοθετική διασφάλιση της Κυριακής Αργίας ως γενικού κανόνα για τους εργαζόμενους και στην κατεύθυνση αυτή εργαζόμαστε ως κυβέρνηση», τονίζει σε δήλωσή του την Τετάρτη ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης.
Ο κ. Σκουρλέτης υπογραμμίζει ότι «η κυβέρνηση παρέλαβε ένα θεσμικό πλαίσιο γενικευμένης απελευθέρωσης της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές που ουσιαστικά καταστρατηγεί την έννοια της Κυριακής – Αργίας για τους εργαζόμενους», προσθέτοντας ότι δέσμευση της νέας κυβέρνησης, βάσει των προγραμματικών της δηλώσεων είναι «η κατάργηση του υφιστάμενου μνημονιακού πλαισίου στο αμέσως επόμενο διάστημα».
«Οφείλουμε μεν να διαφυλάξουμε την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς με όρους ισότιμου ανταγωνισμού μεταξύ μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων, αλλά ταυτόχρονα οφείλουμε να διασφαλίσουμε στους εργαζόμενους τα στοιχειώδη εργασιακά τους δικαιώματα και την έννοια του ελεύθερου χρόνου, τα οποία το κληρονομημένο θεσμικό πλαίσιο έχει καταστρατηγήσει», προσθέτει ο κ. Σκουρλέτης.
kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.