Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Μητρόπουλος: Μην έχουμε ψευδαίσθηση ότι θα κάνουν πίσω οι «ΔΝΤδες»...



«Η Αριστερά πρέπει να εμπνέει ασφάλεια»...
"Η “μάχη” των κλιμακίων είναι “μάχη” στο κοινωνικό ζήτημα. Το ξέρουμε, το παρακολουθούμε, ενημερώνομαι και εγώ από διάφορους υπουργούς και συνεργάτες τους.

Άρα, υπάρχει μια... αυστηρότερη επιμονή, διαχρονική, "διαμνημονιακή", θα έλεγα, ιδιαίτερα του ΔΝΤ, του σκληρότερου εκ των τριών της παλιάς τρόικας στο θέμα το ασφαλιστικό – εργασιακό, στο ζήτημα επιβολής της ρήτρας εσωτερικής υποτίμησης", ανέφερε, μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος, μιλώντας στον REAL FM. 
Kαι πρόσθεσε: 
Φαίνεται ότι εκεί θα μας δυσκολέψει αυτό το ζήτημα μέχρι τελικής συμφωνίας, το ζήτημα της εσωτερικής υποτίμησης γιατί είναι ρήτρα δομική του Μνημονίου.

Όσοι έχουμε εμβαθύνει στα μνημονιακά κείμενα, βλέπουμε κάθε δεύτερη αποστροφή να υπάρχει συμπίεση μισθών συντάξεων και κοινωνικών δαπανών.

Μην έχουμε ψευδαίσθηση ότι θα κάνουν πίσω οι “ΔΝΤδες”, μην έχουμε ψευδαίσθηση, όλο το μνημονιακό πρόγραμμα στην πατρίδα μας έχει συνδυαστεί με ρήτρα καταβύθισης μισθών και συντάξεων, με ρήτρα υποτίμησης της αξίας της μισθωτής δύναμης.

«Η Αριστερά πρέπει να εμπνέει ασφάλεια»

Ερωτηθείς για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στα επεισόδια στην Αθήνα και τις καταλήψεις, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε:

«Εμένα με καλύπτουν οι θέσεις του Γιάννη Πανούση. Αλλά δεν μου άρεσε και του το είπα, η φράση του “Αριστερά του τίποτα”. Οι περισσότερες παρατηρήσεις του στο κείμενό του στα “ΝΕΑ” με βρίσκουν σύμφωνο. 

Χωρίς να νομίζω ότι διαφοροποιούμαι από την πρόεδρο, την οποία θεωρώ ευφυή και εύχομαι να είναι η καλύτερη πρόεδρος μετά τη Μεταπολίτευση, δεν έπρεπε να συμβεί η κατάληψη στο περιστύλιο και δεν πρέπει να ξανασυμβεί.

Άρα, υπό αυτήν την έννοια, η Αριστερά πρέπει να εμπνέει ασφάλεια, τάξη, αυτοπεποίθηση σε φιλήσυχους πολίτες και τέτοια γεγονότα με συνεννόηση με ηπιότερα μέσα πρέπει να τα σταματήσει.

Διότι η Αριστερά, ευτυχώς, μέχρι τώρα έχει ταυτιστεί με μια ανοχή, ενδοτικότητα, μόχλευση κάποιων ζητημάτων ασφάλειας. Δεν είναι αυτό αλήθεια. Κακώς αποδίδουν στην Αριστερά ζητήματα τέτοια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.