Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

Σόρος: Σε κρίσιμο σταυροδρόμι η Ευρώπη...



... με την Ελλάδα...
Την θέση ότι η ΕΕ βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι και ότι τους επόμενους τρεις με πέντε μήνες θα αποφασίσει πως θα είναι τα επόμενα 5 χρόνια διατυπώνει ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος.
«Χρόνο με τον χρόνο, η ΕΕ έχει περάσει με...
επιτυχία μέσα από τις δυσκολίες της. Αλλά τώρα έχει να ασχοληθεί με δύο «κρίσεις» που απειλούν την ίδια της την ύπαρξη: την Ελλάδα και την Ουκρανία. Περιπτώσεις που ενδεχομένως να αποδειχθούν πολύ μεγάλες για αυτήν» αναφέρει ο Σόρος.
Αναφερόμενος στην περίπτωση της Ελλάδας ο Σόρος υποστηρίζει ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι χειρίστηκαν λανθασμένα την ελληνική κρίση από την αρχή της, αναφέροντας πως «τα συναισθήματα είναι τόσο τεταμένα που η επίλυση της με οποιονδήποτε τρόπο είναι η μόνη εποικοδομητική λύση».
«Αλλά για την Ουκρανία η κατάσταση είναι διαφορετική. Η Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ο επιτιθέμενος και η Ουκρανία, υπερασπιζόμενη τον εαυτό της, υπερασπίζεται τις αξίες και τις αρχές πάνω στις οποίες δομήθηκε η ΕΕ. Αλλά η Ευρώπη διαχειρίζεται την Ουκρανία ως μια άλλη Ελλάδα. Αυτή είναι μια λανθασμένη προσέγγιση και παράγει λάθος αποτελέσματα. Ο Πούτιν κερδίζει έδαφος στην Ουκρανία και η Ευρώπη που ασχολείται τόσο πολύ με την Ελλάδα, δίνει ελάχιστη σημασία στο ουκρανικό ζήτημα» τονίζει ο Σόρος. 
Γιά νά διαβάσετε ολόκληρο τό άρθρο πιέστε : ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.