Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Bloomberg: Η Ελλάδα θα τα καταφέρει...

Πώς θα βρεθούν τα λεφτά...

Η Ελλάδα δε θα βγει από το ευρώ το 2015, εκτιμά σε δημοσίευμά του το Bloomberg, τονίζοντας ότι...
το βραχυπρόθεσμο χρηματοδοτικό κενό της χώρας είναι μικρό σε σχέση με το μέγεθος της οικονομικής βοήθειας που έχει λάβει στο παρελθόν ενώ παραμένει ισχυρή η θέληση να παραμείνει ενωμένη η ευρωζώνη.

Αναμένουμε η Ελλάδα και οι πιστωτές της να βρουν μια κοινά αποδεκτή λίστα από μεταρρυθμίσεις για να ξεκλειδώσει τα κεφάλαια που απαιτούνται για να διασωθεί η χώρα, σημειώνει το πρακτορείο. Η εμπειρία του παρελθόντος δείχνει σύμφωνα με τους συντάκτες του άρθρου ότι η συμφωνία θα μπορούσε να επιτευχθεί ακόμα και την τελευταία στιγμή, λίγο πριν την πληρωμή δόσης στο ΔΝΤ.

Ωστόσο, προειδοποιούν ότι όσο τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, ενδεχομένως να μεγαλώνει ο κίνδυνος οι Ευρωπαίοι ηγέτες να χάσουν την υπομονή τους και να οδηγήσουν σε μια άτακτη έξοδο από τη ευρώ.

Το δημοσίευμα υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει σε πληρωμή δόσης ύψους 462 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ στις 9 Απριλίου. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ενδεχομένως θα πρέπει να έρθει σε συμφωνία με τους πιστωτές πριν από αυτή την ημερομηνία προκειμένου να προχωρήσει στην πληρωμή.

Μαζί με την επόμενη πληρωμή του ΔΝΤ, η Ελλάδα χρειάζεται να βρει περίπου 17 δισ. ευρώ για τις τρέχουσες υποχρεώσεις της φέτος. Αυτό σημαίνει πληρωμές τόκων ύψους 3 δισ. ευρώ και ανανέωση χρέους ύψους περίπου 13 δισ. ευρώ.

Πηγές Χρηματοδότησης

Πρωτογενές πλεόνασμα

Ο Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Γιάννης Βαρουφάκης προτίθεται να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ. Αυτό θα εξασφαλίσει 2 δισ. ευρώ βοήθεια για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού.
Διαβάστε περισσότερα εδώ...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.