Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

"Die Presse": Εάν δεν υπήρχε ο Πούτιν θα έπρεπε να τον εφεύρουμε...


«Εάν δεν υπήρχε ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα έπρεπε να τον εφεύρουμε» αναφέρει η αυστριακή εφημερίδα «Die Presse» σε δημοσίευμά της, και μάλιστα, όπως συμπληρώνει «για το συμφέρον της Ευρώπης».
«Κανένας άλλος στην πάροδο των χρόνων δεν μας έδειξε τόσο απροκάλυπτα τις αδυναμίες μας. Όχι γιατί το ήθελε, ούτε γιατί είναι ο ίδιος τόσο σπουδαίος όσο νομίζει. Αλλά γιατί εκμεταλλεύεται στο έπακρο κάθε ευκαιρία που του δίνεται» σημειώνει η εφημερίδα, που στη συνέχεια κάνει αναφορά στις προειδοποιήσεις της ΕΕ προς τον Τσίπρα, σχετικά με τη στάση του σε ό,τι αφορά τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας.

«Το ότι η ΕΕ προειδοποίησε τον Έλληνα Πρωθυπουργό για πιθανή διαφοροποίηση του στο θέμα των κυρώσεων απέναντι στη Μόσχα είναι θεμιτό. Θα μπορούσε όμως κανείς να είναι και πιο χαλαρός, όπως δηλώνει και ο Γκέρνοτ Έρλερ, εντεταλμένος της γερμανικής κυβέρνησης για ζητήματα που αφορούν στη Ρωσία. Η Μόσχα θα μιλούσε με την Ελλάδα για τις τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου και για την άδεια εισαγωγής ελληνικών αγροτικών προϊόντων – θέματα τα οποία δεν είναι τόσο προβληματικά. Και ακριβώς αυτές είναι οι προοπτικές που προσέφερε ο Πούτιν στον Τσίπρα» καταλήγει η «Die Presse».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.