Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

EuroWorking Group : Δυστοκία αποτελέσματος...


Χωρίς «λευκό καπνό» έληξαν οι συνομιλίες των Βρυξελλών

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του EuroWorking Group με ουσιαστικές διαφορές στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις να αποτελούν τα αγκάθια της διαπραγμάτευσης

xwris-leuko-kapno-eliksan-oi-sunomilies-twn-bruksellwn

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του EuroWorking Group στις Βρυξέλλες με ουσιαστικές διαφορές στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις να αποτελούν τα αγκάθια της διαπραγμάτευσης. Η συζήτηση για την Ελλάδα θα ολοκληρωθεί στο δείπνο καθώς, σύμφωνα με πηγές των Βρυξελλών, η συνάντηση της ομάδας εργασίας δεν θα επαναληφθεί το πρωί της Πέμπτης όπως ήταν γνωστό.

Πιέσεις σε τρία μέτωπα

Η ελληνική πλευρά βρέθηκε υπό ασφυκτική πίεση, καθώς, οι εκπρόσωποι των δανειστών εμφανίζονται αμετακίνητοι στις θέσεις τους, για τη λήψη επώδυνων μέτρων στο ασφαλιστικό και στα εργασιακά και σε αυξήσεις στο ΦΠΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες η ελληνική πλευρά την οποία εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Νίκος Θεοχαράκης, πρότεινε στους δανειστές νέα μέτρα ύψους 1 δισ. Ευρώ, πέραν 6,1 δισ. ευρώ που πρότεινε με την λίστα των 26 σελίδων, προκειμένου να διαμορφωθούν προϋποθέσεις έστω και μερικής συμφωνίας.

Προσαρμογές στη λίστα ζητούν οι δανειστές

Πηγές των Βρυξελλών σχολιάζουν ότι για να υπάρξει βάση ουσιαστικής διαπραγμάτευσης θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες; προσαρμογές στην λίστα των μέτρων, ούτως ώστε να υπάρξει μια συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο και να ανοίξει ο δρόμος για τις οριστικές αποφάσεις στο Eurogroup.
Οι δύο πλευρές φαίνεται πως έχουν βρει κοινή γλώσσα στα δημοσιονομικά, με μοναδική διαφορά ένα δύο βασικά σημεία σε ό,τι αφορά σε μέτρα που θα βοηθήσουν στην κάλυψη του κενού για το 2015 που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια κατ' αρχήν συμφωνία. 
από thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.