Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Δεν θέλουμε να κάνουμε το πείραμα Grexit...


Σύμβουλος Ομπάμα: Δεν θέλουμε να κάνουμε το πείραμα Grexit
Το Grexit δεν είναι ένα πείραμα που θέλουμε να κάνουμε, ανέφερε ο Τζέισον Φέρμαν, πρόεδρος του Σώματος Οικονομικών Συμβούλων του Aμερικανού προέδρου, τονίζοντας ότι εάν...
η Ελλάδα και οι θεσμοί δεν βρουν διέξοδο, αυτό δεν θα ήταν μόνο τρομερό για την Ελλάδα, αλλά και ένας κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία.
Μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg, είπε ότι οι ΗΠΑ πιέζουν την Ελλάδα και τους πιστωτές της να καταλήξουν σε μία συμφωνία, με την οποία η χώρα θα επανέλθει στην ανάπτυξη.
Και πρόσθεσε ότι είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας, των πιστωτών της και «όλου του κόσμου» να καθορισθούν οι διαρθρωτικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις που θα οδηγήσουν τη χώρα στην ανάπτυξη και θα της δώσουν τη δυνατότητα να πληρώνει τα χρέη της.
Οι αμερικανοί αξιωματούχοι δεν έχουν πεισθεί από τις διαβεβαιώσεις των Ευρωπαίων ότι θα περιορίζονταν οι επιπτώσεις από μία έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.
«Δεν το θεωρώ ένα πείραμα που θέλουμε να κάνουμε. Εάν η Ελλάδα και οι θεσμοί δεν βρουν μία διέξοδο, αυτό δεν θα ήταν μόνο τρομερό για την Ελλάδα, θα ήταν πραγματικά ένας κίνδυνος που η παγκόσμια οικονομία δεν θέλει να διατρέξει» τόνισε ο Φέρμαν.
Οι ΗΠΑ ενθαρρύνουν την Ελλάδα και τους αξιωματούχους που εκπροσωπούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ να ανασκουμπωθούν και να κάνουν την τεχνική εργασία που χρειάζεται, δήλωσε ο Φέρμαν.
«Ο πρόεδρος παρακολουθεί προσωπικά. Είναι κάτι που συζήτησε με τον πρωθυπουργό Ρέντσι, για παράδειγμα, όταν αυτός ήταν στην Ουάσιγκτον την περασμένη εβδομάδα. Το συζήτησε (και) με άλλους ηγέτες» πρόσθεσε ο Φέρμαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.