Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Οι "New York Times" αποκαλύπτουν :

Συνάντηση Βαρουφάκη με τον «πρύτανη των κρατικών ομολόγων» αποκαλύπτουν οι New York Times

Συνάντηση Βαρουφάκη με τον «πρύτανη των κρατικών ομολόγων» αποκαλύπτουν οι New York Times

Συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με το διάσημο δικηγόρο, ειδικό σε θέματα αναδιάρθρωσης χρέους Λι Μπουχάιτ, αποκαλύπτει άρθρο των New York Times. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα το γεγονός ότι η Αθήνα εξετάζει τρόπους για την αναδιάρθρωση του χρέους της, υποδεικνύει πόσο κοντά βρίσκεται η χώρα στην χρεοκοπία.

Ο Μπουχάιτ, διακεκριμένος δικηγόρος της αμερικανικής Cleary Gottlieb Steen & Hamilton, σχεδίασε την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και επισκέπτεται συχνά την Ελλάδα. Ο «πρύτανης των κρατικών ομολόγων», όπως αποκαλείται από τον διεθνή Τύπο, ήταν από τους πρώτους που το 2010 είχαν μιλήσει για την ανάγκη αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Οι New York Times αναφέρουν πως τα όσα συζήτησαν οι δύο άνδρες κατά την συνάντησή τους δεν έγιναν γνωστά, καθώς κανένας από τους δύο δεν έκανε κάποιο σχετικό σχόλιο. Αλλά το γεγονός ότι ο κ. Βαρουφάκης αναζητεί ακόμα τρόπους για αναδιάρθρωση, υπογραμμίζει το πόσο κοντά βρίσκεται η Ελλάδα στο να κηρύξει χρεοκοπία, ενώπιον του δυσβάστακτου χρέους πολλών δισεκατομμυρίων που πρέπει να αποπληρώσει τις επόμενες εβδομάδες.

Η εφημερίδα επικαλείται και δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντεϊσελμπλούμ σύμφωνα με τον οποίο πρακτικά και πολιτικά, το κούρεμα του ελληνικού χρέους αποκλείεται.

Η αμερικανική εφημερίδα σημειώνει πως πολλοί αξιωματούχοι της ΕΕ και του ΔΝΤ διαμαρτύρονται πλέον δημοσίως για το γεγονός ότι ο Γ. Βαρουφάκης καταναλώνει υπερβολική ενέργεια ως διάσημος οικονομολόγος αντί να σχεδιάσει ένα βιώσιμο σχέδιο που θα ικανοποιεί τους πιστωτές. «Ακόμα δεν έχουμε ένα κατανοητό, λεπτομερές σχέδιο. Επιπλέον, τα νούμερα δεν βγαίνουν», δήλωσε αξιωματούχος των δανειστών της Ελλάδας στους ΝΥΤ.

Κατά το δημοσίευμα από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του ο έλληνας υπουργός επιμένει ότι η Ευρώπη και ειδικά η γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ, δεν θέλουν να αναλάβουν την ευθύνη για τον εξαναγκασμό της Ελλάδας σε χρεοκοπία και την έξοδο από την Ευρωζώνη. «Με τον χρόνο να τελειώνει και την Ελλάδα να ξεμένει από ρευστό, οι ερχόμενες εβδομάδες θα αποδείξουν την σοφία αυτού του στοιχήματος», τονίζεται χαρακτηριστικά.
από tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.