Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Tσίπρας: Το ταξίδι στη Μόσχα είναι μια ευκαιρία...


 Η Ελλάδα μπορεί να λειτουργήσει σαν «γέφυρα» Δύσης – Ρωσίας...
Το ταξίδι στη Μόσχα είναι «μια ευκαιρία ώστε να τεθούν νέες βάσεις στις ελληνο-ρωσικές σχέσεις», δήλωσε σε αποκλειστική του συνέντευξη στο ρωσικό πρακτορείο TASS, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, την παραμονή της αναχώρησής του για τη Ρωσία.

Όπως ανέφερε, οι ελληνορωσικές σχέσεις έχουν...

πολύ βαθιές ρίζες και έχουν ωριμάσει, παρά το ότι πέρασαν μια περίοδο «ψύχους». 
Στόχος είναι η προώθηση της πραγματικής ανάπτυξης των σχέσεων των δύο χωρών και η συζήτηση αρκετών βασικών ζητημάτων, σημείωσε. 
Αναφερόμενος στις γεωπολιτικές εξελίξεις, είπε πως υπάρχουν κοινές προκλήσεις και θα πρέπει να εξεταστεί το πώς θα αντιμετωπιστούν. 
«Θα πρέπει να δούμε το πώς οι λαοί και οι χώρες μας μπορούν πραγματικά να συνεργαστούν σε πολλές σφαίρες –στην οικονομική, την ενεργειακή, την εμπορική και την αγροτική. 
Θα πρέπει να εξετάσουμε με ποιον τρόπο μπορούμε να αλληλοβοηθηθούμε, κυρίως πόσο εποικοδομητική μπορεί να είναι η συνεργασία μας. Πιστεύω ότι η Ελλάδα ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορεί να λειτουργήσει ως γέφυρα που θα συνδέει τη Δύση και τη Ρωσία», τόνισε. 
Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, υπάρχουν πολύ μεγαλύτερες ευκαιρίες για συνεργασία ιδιαίτερα στον ενεργειακό τομέα, όπου μπορεί να αναπτύσσεται ήδη μια απτή αλληλεπίδραση, ενώ οι εμπορικοί δεσμοί μπορούν να περάσουν σε νέο επίπεδο. 
Επίσης, μπορεί να υπάρξει σημαντική συνεργασία που θα δώσει στην Ελλάδα την ευκαιρία να εξάγει τα αγροτικά της προϊόντα στη Ρωσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.