Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

To ρετρό είναι πάλι στη μόδα

Χρήστος ΚώνσταςΑποψεις | Χρηστου Κωνστα
Πουθενά στον κόσμο, δεν υπάρχει τρόπος να οδηγήσεις ένα όχημα, με το βλέμμα καρφωμένο στο καθρεφτάκι που δείχνει όλα όσα έχουν περάσει, όλα όσα βρίσκονται πια πίσω σου.
Δεν θα φτάσεις ποτέ στον προορισμό όταν επικεντρώνεις την προσοχή σου σ’ αυτά που έρχονται από πίσω .
Μπροστά βρίσκονται οι προκλήσεις του μέλλοντος, μπροστά και η ελπίδα για προκοπή.
Με το παρελθόν τους, ασχολούνται μόνον οι χώρες που δεν έχουν μέλλον.
Δεν βλέπουν την προκοπή μπροστά, δεν έχουν τη δυνατότητα να διαμορφώσουν τα μελλούμενα για τους πολίτες, γι’ αυτό προσπαθούν να κατευνάσουν τις ερινύες του παρελθόντος.
Η μοναδική -χρήσιμη για τον πολίτη- Εξεταστική των πραγμάτων Κοινοβουλευτική Επιτροπή, θα ήταν μια μικρή ομάδα αξιόλογων επιστημόνων, 2-3 κορυφαίοι από κάθε κόμμα, η οποία θα συγκέντρωνε, θα αξιολογούσε και θα αξιοποιούσε όλες τις μελέτες, έρευνες και θεωρίες για το μέλλον αυτού του τόπου.
Μια Κοινοβουλευτική Επιτροπή διαμόρφωσης Εθνικής Στρατηγικής που θα κατέληγε σε χρήσιμες, αξιοποιήσιμες προτάσεις για το πώς θα δημιουργηθούν νέες πραγματικές θέσεις εργασίας σ’ αυτή τη χώρα. Μια Επιτροπή που θα συμβούλευε τους γονείς σε ποιους τομείς της επιστήμης, των τεχνών αλλά και ποια επαγγέλματα να καθοδηγήσουν τα παιδιά τους. Μια Επιτροπή που θα βελτίωνε τις μεθόδους μόρφωσης των πολιτών και διαμόρφωσης του πολιτισμού.
Αν το παρελθόν αποτελεί τόσο κρίσιμο και αναγκαίο προς εξέταση αντικείμενο, σίγουρα δεν το αναθέτεις σε μια κοινοβουλευτική επιτροπή. Το αναθέτεις σε ανεξάρτητους επιστήμονες, με διεθνές κύρος και δυνατότητες πραγματικής έρευνας που θα καταλήξει σε χρήσιμα συμπεράσματα.
Για το μέλλον. Όχι για την πολιτική εξόντωση του παρελθόντος…
toxrima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.