Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Η Πρόεδρος τής Βουλής ζήτησε εξηγήσεις γιά τήν αστυνομική παρουσία


Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζητάει εξηγήσεις από αστυνομικό της ΕΛ.ΑΣ.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζητάει εξηγήσεις για την ισχυρή
 αστυνομική δύναμη 
που απέκλεισε τη Βουλή κατά τη διάρκεια πορείας της 
ΠΟΕΔΗΝ | ΕUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε χθες το μεσημέρι η παρέμβαση της προέδρου της Βουλής, η οποία μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες ζήτησε εξηγήσεις από αξιωματικό της Αστυνομίας για το γεγονός ότι τα ΜΑΤ είχαν κλείσει τον δρόμο έξω από τη Βουλή, εξαιτίας του ότι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία είχαν συγκεντρωθεί και πραγματοποιούσαν πορεία διαμαρτυρίας.
Πλαισιωμένη από συνδικαλιστές, η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατευθύνθηκε πεζή στο σημείο και απευθυνόμενη στον επικεφαλής αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., με ψύχραιμο αλλά αυστηρό ύφος, τον ρώτησε αρχικά «σε ποια δύναμη ανήκετε;» και στη συνέχεια από ποιον έχει εντολή για το κλείσιμο του δρόμου, γιατί «πρέπει να μου δώσει αναφορά».
Video of Κωνσταντοπούλου Vs ΜΑΤ
Η απάντηση του ανώτερου αξιωματικού ότι απλώς εκτελεί εντολές του κέντρου επιχειρήσεων δεν άφησε ικανοποιημένη την πρόεδρο της Βουλής. «Εγώ έχω δώσει εντολή να είναι η Βουλή ανοιχτή, κύριε αστυνομικέ. Δεν έχετε το δικαίωμα να κλείνετε την πρόσβαση. Δεν πρόκειται για εγκληματίες, αλλά για εργαζόμενους», σημείωσε μεταξύ άλλων.
Τελικά οι εργαζόμενοι, που ήθελαν να φτάσουν στο υπουργείο Εσωτερικών και όχι στη Βουλή, δεν είχαν ούτε καν ψήφισμα να παραδώσουν, η πορεία σκόρπισε, ενώ και η βροχή που ακολούθησε δεν βοήθησε την κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.