Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Πολιτική σπέκουλα με την αγωνία των πολιτών


Ανδρέας Λοβέρδος - Ντόρα Μπακογιάννη Σενάρια Κύπρου | ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
Σενάρια περί capital control εάν δεν υπάρξει συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους-δανειστές διακινούν κορυφαία στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σε ένα κρεσέντο κινδυνολογίας. «Τέτοια σενάρια είναι εντελώς ανυπόστατα» έσπευσε να σχολιάσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Αν δεν έχουμε συμφωνία μέχρι την Παρασκευή, φοβάμαι ότι το Σαββατοκύριακο, που είναι και τριήμερο, θα υπάρξει έλεγχος κεφαλαίων στις τράπεζες, το λεγόμενο capital control, όπως συνέβη και στην Κύπρο, δήλωσε την Δευτέρα, η Ντόρα Μπακογιάννη.
Πιστεύω όμως, πρόσθεσε, ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα φέρει έως την Παρασκευή μία συμφωνία.
Η πρώην υπουργός κάλεσε τον πρωθυπουργό να φέρει τη συμφωνία στη Βουλή «να την ψηφίσουμε όλοι οι άλλοι» και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές με υπηρεσιακή κυβέρνηση.

«Κακόβουλα σενάρια»    

Κληθείς να σχολιάσει σενάρια περί capital control εάν δεν υπάρξει συμφωνία, με αφορμή σχετική δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης τόνισε ότι «τέτοια σενάρια είναι εντελώς ανυπόστατα, είναι σενάρια κακόβουλα και χρησιμοποιούνται με τρόπο καθόλου υπεύθυνο». Σημείωσε ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να έχουμε capital control και συμπλήρωσε ότι καλό είναι όποιος κάνει τέτοιου τύπου δηλώσεις να αναλαμβάνει τις ευθύνες του.


Σενάριο Κύπρου βλέπει και ο Λοβέρδος  
Στο ίδιο μήκος κύματος με τη συνάδελφό του στη Νέα Δημοκρατία κινήθηκε και ο Ανδρέας Λοβέρδος. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ μίλησε για σενάριο τύπου Κύπρου με περιορισμούς στις κινήσεις κεφαλαίων αν δεν επιτευχθεί συμφωνία έως την Παρασκευή.
Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον «Βήμα FM» την Δευτέρα, ερωτηθείς αν υπάρχει «σενάριο Κύπρου» αν δεν επιτευχθεί συμφωνία έως την Παρασκευή, ο πρώην υπουργός απάντησε: «Χίλια τοις εκατό!».
efsyn.gr 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.