Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Αυτοψία σε πέντε λιμάνια για τις υποδομές στην κρουαζιέρα

undefined
Τα λιμάνια της Μυκόνου, της Πάτμου, της Σαντορίνης, της Ρόδου και του Ηρακλείου επισκέφθηκε κλιμάκιο της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ) μαζί με τον πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων του υπουργείου Ναυτιλίας καθηγητή Κων. Μουζούρη και τη δρ. Βασιλική Τσουκαλά, προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά τα προβλήματα και τις ανάγκες που υπάρχουν στις λιμενικές υποδομές των νησιών.
Το κλιμάκιο συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου, δημάρχους, φορείς διοίκησης και διαχείρισης των λιμένων καθώς και τοπικούς ναυτικούς και τουριστικούς πράκτορες.
Στις συναντήσεις αυτές συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν τα λιμάνια, καθώς και άλλες αναγκαίες υποδομές για την εξυπηρέτηση των κρουαζιερόπλοιων και των μεταφερόμενων επιβατών-τουριστών που επισκέπτονται τα ενδιαφέροντα μέρη στην ευρύτερη περιοχή των λιμένων, συμπεριλαμβανομένων και των αεροδρομίων.
Παρατίθενται τα πλέον ενδιαφέροντα θέματα που συζητήθησαν στις συναντήσεις:
I. Στη Μύκονο
1. Η λειτουργία του κτιρίου – αίθουσα επιβατών – terminal στην περιοχή του Τούρλου.
2. Η προοπτική περαιτέρω ανάπτυξης καταλλήλου μετώπου, με σύγχρονα νέα κρηπιδώματα, στην ως άνω περιοχή, με σκοπό την εξυπηρέτηση περισσοτέρων κρουαζιεροπλοίων.
3. Βελτιώσεις σε υφιστάμενα προς ανατολάς άλλα κρηπιδώματα, καθώς και στα σημεία που αποβιβάζονται οι επισκέπτες – τουρίστες που μεταφέρονται με τα σκάφη των Λεμβούχων, από τα αγκυροβολούντα στον όρμο κρουαζιερόπλοια. Επίσης για τα σημεία αυτά επισημάνθηκε, από την πλευρά της Ενώσεως Κρουαζιεροπλοίων, η ανάγκη ρυθμίσεων στην προσόρμιση των σκαφών των Λεμβούχων, προκειμένου για την άνετη και ασφαλή αποβίβαση των επιβατών – τουριστών.
4. Εφαρμογή των μέτρων που προβλέπονται από τον Διεθνή Κώδικα ISPS για το Maritime Security.
(γιά νά δείτε τίς συναντήσεις καί τί συζητήθηκε στούς  άλλους λιμένες Πάτμου, Ρόδου, Ηρακλείου κλπ καντε κλίκ : ΕΔΩ 
Όλες οι συναντήσεις έγιναν σε πολύ καλό κλίμα. Οι εκπρόσωποι της Ενώσεως Κρουαζιεροπλοίων ευχαρίστησαν τον κ. Περιφερειάρχη του Νοτίου Αιγαίου, τους κ. κ. Δημάρχους, καθώς και τους άλλους επικεφαλείς φορέων των Αρχών λιμένων για την προθυμία και το ενδιαφέρον στη συνάντηση, που έγινε με πρωτοβουλία της ΕΕΚΦΝ.
Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν όπως, υπάρξει συνέχεια των συναντήσεων, προκειμένου με τον τρόπο αυτό, να μπορούν να ακούγονται οι απόψεις των χρηστών στους σχεδιασμούς των έργων, πριν αρχίσει η εκτέλεση των. Το στοιχείο αυτό δίδει τη δυνατότητα να καταγράφονται οι απόψεις των ανθρώπων που είναι υπεύθυνοι για τους χειρισμούς των πλοίων κατά την είσοδο και έξοδο από τον λιμένα, καθώς και την παραμονή των εκεί, λαμβάνοντας πάντα τον παράγοντα ασφάλεια (safety), που σχετίζεται και με τις επικρατούσες σε κάθε περίπτωση καιρικές συνθήκες στους λιμένες και τα αγκυροβόλια.
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.