Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Η απορία της Λαγκάρντ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/04/2015 12:45 |

Η απορία της Λαγκάρντ
Το εύκολο είναι να την καταγγείλουμε. Λίγο πιο δύσκολο είναι να την ακούσουμε.
Η Judy Woodruff του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου PBS ρωτά την Κριστίν Λαγκάρντ αν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προτίθεται να κάνει κάτι για να χαλαρώσει η λιτότητα που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα. Εκείνη απαντά ότι τα περισσότερα δύσκολα δημοσιονομικά μέτρα έχουν ληφθεί, επισημαίνοντας ότι το 2014 υπήρξε δημοσιονομικό πλεόνασμα και εκφράζοντας την ελπίδα ότι το ίδιο θα συμβεί το 2015. Και προσθέτει:

"Αυτό που χρειάζεται όμως επειγόντως, και δεν έχει γίνει τα τελευταία χρόνια, είναι βαθιές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις ώστε να απελευθερωθεί το δυναμικό της ελληνικής οικονομίας, να αρθούν τα εμπόδια στην αγορά προϊόντων και υπηρεσιών και να αποκτήσουν πρόσβαση οι νέοι στην εργασία. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Το βρεφικό γάλα πωλείται μόνο στα φαρμακεία. Δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος γι'αυτό. Δοκιμάστηκε να πωληθεί για ένα διάστημα στα εμπορικά καταστήματα και η τιμή του έπεσε. Πολύ γρήγορα επέστρεψε στα φαρμακεία. Δεν είναι καλή ιδέα".

Εχει κανείς από την αριστερή μας κυβέρνηση να δώσει μια απάντηση, μια οποιαδήποτε στοιχειωδώς πειστική απάντηση, στην κ. Λαγκάρντ;
 από tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.