Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Ένα κείμενο του Χρήστου Χωμενίδη

Οταν τα γεγονότα δεν συμφωνούν με τις ιδέες μας

Όταν μας ανακοίνωσε η μαμά πως θα ξαναπαντρευτεί –και μάλιστα ένα νεαρό και όμορφο αγόρι, «σιχάθηκα τους γεροξούρες με τις χεσμένες φωλιές!»- εμείς ενθουσιαστήκαμε. Τον ξέραμε από την εποχή που την φλέρταρε στις πλατείες και στις τηλεοράσεις, είχε ακαταμάχητο χαμόγελο, στα χείλη του και τα πιο δύσκολα ηχούσαν πανεύκολα, γόρδιοι δεσμοί που θα τους έσκιζε με το σπαθί του. «Θα ανασάνουμε επιτέλους!» είπαμε. «Μονάχα κάψτε –ή κρύψτε έστω- τις γραββάτες σας! Το αγόρι και οι συγγενείς του σιχαίνονται τους λαιμοδαίτες. Είναι πολύ ελεύθεροι τύποι.» Συμμορφωθήκαμε. Κάθε γαμπρός ερχόταν με όλο του το σόι. Κάθε σόι είχε τις ιδιοτροπίες του.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
«Όποιος μεταδίδει ειδήσεις που μας κάμπτουν το ηθικό, εξυπηρετεί τα συμφέροντα της βροχής. Και θα τον βγάλουμε έξω, να γίνει μούσκεμα»
----------------------------------------------------------------------------------------------- 
Στο γάμο ήμασταν μες στην καλή χαρά. Μόνο που έβρεχε. Βγήκε ο καινούργιος μας μπαμπάς στο μπαλκόνι και διέταξε τη βροχή να πάψει. Η βροχή δυνάμωσε. «Η βροχή είναι κουφή!» μας εξήγησαν οι δικοί του.
  Το σπίτι κόντευε να πλημμυρίσει. «Θα πλημμύριζε έτσι κι αλλιώς, και να μην ξαναπαντρευόταν η μαμά σας» μας ενημέρωσαν. Μας διέταξαν έπειτα να κλείσουμε τα παράθυρα. «Μα το νερό μπαίνει από παντού!» παρατηρήσαμε. «Και τι μας νοιάζει εμάς; Εμείς θα ζωγραφίσουμε τα παντζούρια!»
  Και τι δεν ζωγραφίσαμε επάνω στα κλειστά παντζούρια! Ευτυχισμένους φοιτητές, πικ-νικ με καθαρίστριες, λείψανα αγίων που θαυματουργούσαν, λεφτά να πέφτουν απ’τον ουρανό. Η μαμά μάς καμάρωνε. Είχαμε γίνει καλλιτέχνες. Δοκιμάσαμε να πληρώσουμε τους λογαριασμούς με τα ζωγραφιστά λεφτά, κανένας όμως δεν τα δέχτηκε. «Είναι ηλίθιοι – δεν καταλαβαίνουν από τέχνη!» απογοητεύτηκε το όμορφο αγόρι. «Ορίστε, τον στεναχωρήσατε, νιόπαντρο άνθρωπο…» μας επέπληξαν οι δικοί του. Και για να μην επαναληφθεί, κρέμασαν στο σαλόνι μας δυό μεγάλες ταμπέλες.
«Όταν τα γεγονότα δεν συμφωνούν με τις ιδέες μας, τόσο το χειρότερο για τα γεγονότα» έγραφε η μία. «Όποιος μεταδίδει ειδήσεις που μας κάμπτουν το ηθικό, εξυπηρετεί τα συμφέροντα της βροχής. Και θα τον βγάλουμε έξω, να γίνει μούσκεμα» έγραφε η δεύτερη.
Κυκλοφορεί η φήμη πως άμα συνεχίσουμε τη μουρμούρα, θα καλύψουν και τους καθρέφτες του σπιτιού μας. Με σημαίες.-
Χ.Α.ΧΩΜΕΝΙΔΗΣ, 12/05/2015

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.