Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Πρεμιέρα στις Πανελλαδικές με θέμα για την πολιτιστική κληρονομιά...

...διαβάστε τις απαντήσεις


Πρεμιέρα στις Πανελλαδικές με θέμα για την πολιτιστική κληρονομιά - διαβάστε τις απαντήσεις

Σε κείμενο με τίτλο «Εμείς και οι αρχαίοι χώροι θέασης και ακρόασης» κλήθηκαν να διαγωνιστούν στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας Γενικής Παιδείας με το οποίο έγινε η πρεμιέρα των Πανελλαδικών, δεκάδες χιλιάδες υποψήφιοι για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Πρόκειται για ένα κείμενο του Ομότιμου Καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Βασίλη Λαμπρινουδάκη για την πολιτιστική κληρονομιά και τη σχέση μας με τους αρχαίους χώρους θέασης και ακρόασης. Φιλόλογοι χαρακτήρισαν το θέμα βατό και αναμενόμενο.
Οπως κάθε χρόνο, tanea.gr σε συνεργασία με τα φροντιστήρια «Ομόκεντρο» Φλωρόπουλου δημοσιεύουν τα θέματα και τις απαντήσεις των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Διαβάστε εδώ τα θέματα του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας Γενικής Παιδείας

Διαβάστε εδώ τις απαντήσεις του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας Γενικής Παιδείας

Οι 105.000 υποψήφιοι διεκδικούν μία από τις 68.345 θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Οι εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β΄), ξεκίνησαν με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 2 Ιουνίου, με το μάθημα επιλογής των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας.
Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα 17 έως και 24 Ιουνίου.
Η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα διεξαχθεί από 15 Ιουνίου ως και 26 Ιουνίου. Τέλος, οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν την Τρίτη 9 Ιουνίου.
Οι βαθμοί των υποχρεωτικών μαθημάτων θα ανακοινωθούν το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου και στη συνέχεια οι υποψήφιοι θα κληθούν να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο.
Σημειώνεται ότι μετά τις 15 Ιουνίου θα προσέλθουν στα Λύκειά τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), ώστε να υποβάλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό δελτίο.
Οι βάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν μετά τις 20 Αυγούστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.