Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Κατάρ: Σύλληψη δημοσιογράφου του ΒΒC...


undefined...για καταγραφή του εργασιακού Μεσαίωνα στα κάτεργα του Μουντιάλ 2022!...
Δημοσιογράφος και συνεργείο του BBC οδηγήθηκε σιδηροδέσμιος στο αστυνομικό τμήμα και κρατήθηκε για...
24 ώρες από την αστυνομία της πρωτεύουσας του Κόλπου, Ντόχα, επειδή ερευνούσε τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας όσων δουλεύουν στα έργα υποδομής του Μουντιάλ που θα διεξαχθεί το 2022.
Ειδικότερα, ο Μαρκ Λόμπελ με το συνεργείο του κατέγραφε τις άθλιες συνθήκες εργασίας των ξένων εργατών στο Κατάρ, όταν η αστυνομία τους συνέλαβε και κατέσχεσε το υλικό της έρευνας.
Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό καταστολής της δημοσιογραφικής έρευνας στο Κατάρ, αφού τον περασμένο Μάρτιο είχε συλληφθεί συνεργείο της γερμανικής τηλεόρασης.
"Το συνεργείο του Μαρκ Λόμπελ συνελήφθη χωρίς να απαγγελθεί καμιά κατηγορία. Κρατήθηκαν παράνομα 24 ώρες ο δημοσιογράφος και τρεις τεχνικοί, μετά τη σύλληψη τους σε δρόμο έξω από τη Ντόχα", μετέδωσε το BBC, που αιτείται την παρέμβαση της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας. Σύμφωνα με την μαρτυρία του Λόμπελ, ο επικεφαλής της αστυνομίας του επιτέθηκε φραστικά λέγοντας του πως "εδώ δεν είναι Ντίσνεϊλαντ και δεν μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις".
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι, προσφάτως, η Διεθνής Αμνηστία κατήγγειλε σε έκθεσή της τις συνθήκες εργασίας στα έργα υποδομής για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, αναφέροντας ότι εκατοντάδες μετανάστες από το Νεπάλ και άλλες χώρες της Ασίας έχουν χάσει τη ζωή τους και πως οι εργάτες δεν είχαν ούτε επαρκή τροφή και νερό...
avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.