Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Mε εντολή Ομπάμα : να καταλήξουν άμεσα σε μια εποικοδομητική, ρεαλιστική λύση μέχρι τις 5 Ιουνίου...

Ανησυχεί ο Λιου...

 Λιου: Ανησυχώ μήπως ένας «λάθος υπολογισμός» οδηγήσει σε μια «κρίση» στην Ελλάδα
...μήπως ένας «λάθος υπολογισμός», οδηγήσει σε μια «κρίση» στην Ελλάδα...
Αναγκαία θεωρεί για την Ελλάδα την εφαρμογή δύσκολων πολιτικών, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιου.

Σε...
σημερινή ομιλία του στο London School of Economics, ο Λιου είπε ότι είναι προς το συμφέρον όλων να επιλυθεί το ελληνικό πρόβλημα, «χωρίς κρίση», ενώ την ίδια ώρα υπογράμμισε ότι είναι λάθος να πιστεύει κανείς πως η αποτυχία της Ελλάδας, δεν θα είχε συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία.

Ο ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ τόνισε ακόμη πως η μεγαλύτερη ανησυχία του είναι ότι ένας «εσφαλμένος υπολογισμός», θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια «κρίση» στην Ελλάδα, σημειώνοντας παράλληλα πως η Αθήνα πρέπει να δείξει ευελιξία προκειμένου να αποφύγει μια δύσκολη κατάσταση αν, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, είναι πρόθυμη να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις.

«Η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει δύσκολες πολιτικές, πολιτικές που θα ήταν σκληρές για οποιαδήποτε κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λιου, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι κανένας δεν θα πρέπει να έχει μια «λανθασμένη αίσθηση εμπιστοσύνης», όσον αφορά στις συνέπειες που θα μπορούσε να έχει μια ελληνική κρίση.

Σύμφωνα με τον κ. Λιου, «η πρόκληση για τους Ευρωπαίους, τους πολιτικούς και οικονομικούς θεσμούς -το ΔΝΤ- είναι να δείξουν αρκετή ευελιξία», για αυτό και «αν οι Έλληνες είναι προετοιμασμένοι να πάρουν τα σκληρά μέτρα που πρέπει να πάρουν, θα βρουν ένα μονοπάτι για να επιλύσουν το πρόβλημα χωρίς να υπάρξει μια περιττή κρίση».

Σημειώνεται ότι όπως προκύπτει από ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, η παρέμβαση του Τζακ Λιου στη σύνοδο των G7 που ξεκινά σήμερα στη Δρέσδη θα γίνει με εντολή του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα.

Όπως έγινε γνωστό χθες, εκδόθηκε μια λιτή ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία με εντολή του προέδρου Ομπάμα ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ θα ζητήσει από όλα τα μέρη να καταλήξουν άμεσα σε μια εποικοδομητική, ρεαλιστική λύση στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η προτροπή Λιου, ο οποίος έχει ήδη συνομιλήσει με την Κριστίν Λαγκάρντ και για την Ελλάδα, θα είναι η λύση να βρεθεί μέχρι τις 5 Ιουνίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.