Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Online διακρίσεις για Μύκονο, Σαντορίνη




Η Μύκονος και η Σαντορίνη είναι οι προορισμοί που προτιμούν περισσότερο, μέσω on line κρατήσεων, οι ξένοι τουρίστες για το φετινό καλοκαίρι στη χώρα μας.

Αυτό δείχνει έρευνα που διεξήγαγε η διεθνής μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών trivago, για αναζητήσεις που έγιναν μεταξύ 1ης Φεβρουαρίου και 11 Μαΐου, για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 1ης Ιουλίου και 31 Αυγούστου στην Ελλάδα. Στη Μύκονο, η μέση on line τιμή σε δίκλινο δωμάτιο ανά διανυκτέρευση φθάνει σε 262 ευρώ και στη Σαντορίνη σε 218 ευρώ. Τα δύο νησιά συγκεντρώνουν αυξημένο όγκο οn line κρατήσεων από Ιταλία, Αυστραλία και Τουρκία. Τη λίστα με τους 10 δημοφιλέστερους προορισμούς συμπληρώνουν η Ρόδος με μέση τιμή 111 ευρώ, η Κρήτη με 93 ευρώ, η Χαλκιδική με 109 ευρώ, η Θάσος με 86 ευρώ, η Πάργα με 88 ευρώ και η Ζάκυνθος με 96 ευρώ. Η Ρόδος συγκέντρωσε υψηλό αριθμό on line κρατήσεων από Ιταλία, Σουηδία, Φινλανδία και Τουρκία, η Κρήτη από Βρετανία, Ισραήλ και σκανδιναβικές χώρες, η Χαλκιδική και η Θάσος από Βρετανία, Σερβία και Ρουμανία, ενώ η Ζάκυνθος και η Πάργα από Ιταλία, Βρετανία και Σερβία.

Σε άλλη έρευνα που πραγματοποίησε η Travelplanet24 για τους δημοφιλέστερους μεσογειακούς προορισμούς των Ευρωπαίων, την καλοκαιρινή περίοδο, με βάση τις προτιμήσεις των χρηστών της, την 1η θέση καταλαμβάνει η Αθήνα, την 5η το Ηράκλειο, την 8η η Θεσσαλονίκη και τη 10η τα Χανιά. Οι κρατήσεις των αεροπορικών εισιτηρίων προς μεσογειακούς προορισμούς για το καλοκαίρι παρουσιάζουν αύξηση κατά 17%, σε σχέση με το 2014.

από kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.