Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Λέμβος με πρόσφυγες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο!..

Δείτε τις φωτογραφίες...

Όχι δεν πρόκειται για κάποιου είδους μοντάζ. Mία φουσκωτή λέμβος στην οποία επέβαιναν 10 περίπου μετανάστες που προέρχονταν από...
την Αφρική, έδεσε συμβολικά σήμερα μπροστά από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, με πρωτοβουλία οργανώσεων που καταγγέλλουν την «φονική» μεταναστευτική πολιτική της Ευρώπης, μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Δεκάδες ακτιβιστές ανθρωπιστικών οργανώσεων συνόδευσαν τη λέμβο στο σύντομο διάπλου της, κρατώντας πλακάτ όπου αναγράφονταν συνθήματα κατά της Frontex, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για τη Διαχείριση της Επιχειρησιακής Συνεργασίας στα Εξωτερικά Σύνορα των κρατών μελών της ΕΕ, λόγω του «μεριδίου ευθύνης» που έχει, σύμφωνα με τους ίδιους, για τα ναυάγια στη Μεσόγειο.

«Πρόκειται για μετανάστες που έχουν έρθει από διάφορες χώρες της Αφρικής, από το Μαρόκο και την Τυνησία, και έφθασαν χθες στο Στρασβούργο» επισήμανε ο Οζάν Τσενελί, ένας εκ των διοργανωτών της κινητοποίησης.

Ορισμένοι ευρωβουλευτές, στελέχη των Οικολόγων Πρασίνων και της Ριζοσπαστικής Αριστεράς (της πολιτικής ομάδας Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά - Βόρεια Πράσινη Αριστερά) και ο ευρωβουλευτής των Σοσιαλιστών Εντουάρ Μαρτέν, έσπευσαν να «τους καλωσορίσουν» και να τους εκφράσουν τη συμπαράστασή τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.