Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Η τριτολογία του Πρωθυπουργού (τό συμπέρασμα)

Τσίπρας: «Αυτή η κυβέρνηση δεν ψηφίζει νέο Μνημονιο - συμφωνία μόνο με μείωση του χρέους» « Συμπεραίνω από το σύνολο των τοποθετήσεων ότι ορθώς προχωρούμε στη μη αποδοχή της πρότασης των θεσμών ως βάση για τη συμφωνία
Άξιζε τον κόπο η διαδικασία. Παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε μία κρίσμη διαδικασία έχουμε ήδη 2 φορές ενημερώση τη Βουλή για την εν εξελίξει διαπραγμάτευση, κάτι που δεν έγινε κατά τη διάρκεια της πρώτης διαπραγματευτικής διαδικασίες ούτε κατά τη διάρκεια της θητείας του Α. Σαμαρά.
Δόθηκε η ευκαιρία σε όλους να τοποθετηθούν με υπευθυνότητα σε ότι αφορά την πρόταση από τους 3 θεσμούς. Συμπεραίνω από το σύνολο των τοποθετήσεων ότι ορθώς προχωρούμε στη μη αποδοχή της πρότασης αυτής ως βάση για τη συμφωνία. Θα συνεχίσουμε τη διαπραγμάτευση για μία κοινωνικά δίκαιη και βιώσιμη συμφωνία.
Ο ελληνικός λαός δεν είναι απομονωμένος. Υπάρχει πρωτοφανής υποστήριξη, όπως η επιστολή 18 οικονομολόγων στους Financial Times. Στην Ευρώπη συγκρούεται η στρατηγική της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας με τη στρατηγική που θέλει μια Ευρώπη διχασμένη, της σκληρής δημοσιονομικής πειθαρχίας.
Οι λαοί βλέπουν με κομμένη την ανάσα τη μάχη και τον κυνισμό της πιστωτικής ασφυξίας απέναντι στην Ελλάδα.
Η μάχη αφορά το μέλλον της Ευρώπης και είναι βαθιά νυχτωμένοι όσοι θεωρούν ότι μια τιμωρία της Ελλάδας θα πλήξει μόνο την Ελλάδα. Η καμπάνα θα χτυπήσει όλες τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου και όχι μόνο. Θα δώοσυμε τη μάχη με πείσμα και αυοπεποίθηση και πατριωτικό αίσθημα ευθύνης και στο τέλος της ημέρας θα την κερδίσουμε και θα επωφεληθούν και όσοι μας κάνουν κριτική. Διατηρώ την αισιοδοξία μου για δίκαιη και βιώσιμη λύση χάρη στη συνεπή θέση της Ελλάδας. »

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.