Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Λαγκάρντ: Η Ελλάδα χρειάζεται μια «ισορροπημένη προσέγγιση»

Ανακοίνωση


19:06 | 28 Ιουν. 2015
Η Ελλάδα χρειάζεται μια ισορροπημένη προσέγγιση προκειμένου να αποκατασταθεί η οικονομική σταθερότητα της χώρας, αναφέρει η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, με σημερινή ανακοίνωσή της. 
Μετά τη συνεδρίαση του εκτελεστικού συμβουλίου του ΔΝΤ για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, η Κριστίν Λαγκάρντ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως χρειάζεται μια ισορροπημένη προσέγγιση, που πρέπει να συνδυάζεται από διαρθρωτικές και δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις, επικουρούμενες από τα κατάλληλα μέτρα που θα διασφαλίζουν τη χρηματοδοτική στήριξη της χώρας και τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους.
«Το ΔΝΤ θα συνεχίσει να επιδιώκει μία κοινή προσέγγιση με την Ελλάδα και τους Ευρωπαίους εταίρους», ανέφερε και πρόσθεσε: «Το ΔΝΤ θα παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες και είναι έτοιμο να παράσχει πρόσθετη βοήθεια, εφόσον χρειαστεί».
«Οι επόμενες μέρες θα είναι αρκετά σημαντικές» εξήγησε, ενώ καλωσόρισε την πρόθεση του Eurogroup και της ΕΚΤ για τη χρήση όλων των διαθέσιμων εργαλείων, προκειμένου να διατηρηθεί η ενότητα και η σταθερότητα της Ευρωζώνης.
Αν και οι διαπραγματεύσεις σταμάτησαν μετά τις προκλητικές απαιτήσεις των δανειστών και την πρόταση - τελεσίγραφο που παρουσίασαν, η Κριστίν Λαγκάρντ υποστήριξε πως «είναι απογοητευμένη» για αυτή την εξέλιξη και υπογράμμισε τη δέσμευση του ΔΝΤ για «συνέχιση της συνεργασίας με τις ελληνικές αρχές».
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.