Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Λεπτές ισορροπίες...

Κομβική θα είναι η ημερομηνία της 18ης Ιουνιου για το ελληνικό ζήτημα, αφού εκείνη την ημέρα, εκτός από το κρίσιμο Eurogroup που θα διεξαχθεί στο Λουξεμβούργο, το...
γερμανικό Κοινοβούλιο θα συνεδριάσει για την Ελλάδα.

H Bundestag, η γερμανική Κάτω Βουλή θα συνεδριάσει για ευρωπαϊκά ζητήματα, με αυτό της χώρας μας να κυριαρχεί. Το παρών θα δώσει, φυσικά και η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, η οποία αναμένεται να απευθύνει διάγγελμα προς τους βουλευτές.

«Όλες οι πλευρές που συμμετέχουν στις ελληνικές διαπραγματεύσεις χρειάζεται να συνεχίσουν να συνομιλούν για να επιλύσουν τα προβλήματα της Ελλάδας», δήλωσε σήμερα η γερμανίδα καγκελάριος, τονίζοντας τη σημασία της πολιτικής βούλησης σε αυτή τη διαδικασία.

Η κυρία Μέρκελ έχει να αντιμετωπίσει τις έντονες αντιδράσεις στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα και στους Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU), με πολλοά στελέχη να αντιδρούν στο ενδεχόμενο να δοθούν χρήματα στην Ελλάδα χωρίς την επιβολή σκληρών όρων.

Την ίδια ώρα «βροχή» πέφτουν τα δημοσιεύματα του γερμανικού τύπου, που μιλούν για διάσταση απόψεων της καγκελαρίου με τον υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με αποτέλεσμα να τον έχει θέσει εκτος διαπραγμάτευσης τροφοδοτώντας σενάρια ακόμη και για παραίτησή του.

Σε αποψινό του δημοσίευμα, το περιοδικό Spiegel σημειώνει ότι η κυρία Μέρκελ γνωρίζει ότι ο υπουργός της επηρεάζει τις απόψεις πολλών βουλευτών του CDU ενόψει μιας ψηφοφορίας για την Ελλάδα, έφοσον υπάρξει νέα συμφωνία. Όπως σχολιάζει, η τύχη της είναι στα χέρια του γερμανού ΥΠΟΙΚ.

Πολλά έχουν ειπωθεί για μετατόπιση των θέσεων της καγκελαρίου προς τον αντικαγκελάριο και σοσιαλδημοκράτη Ζίγκμαρ Γκάμπριελ στο ελληνικό ζήτημα. Το σίγουρο είναι ότι οι ισορροπίες (και) στο Βερολίνο είναι λεπτές...

B.B. - newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.