Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Πρώτο θέμα σε όλον τον κόσμο η Ελλάδα...


Τι αναφέρουν τα διεθνή Μέσα, για τις εξελίξεις...

Πολύ ψηλά στις σελίδες των διεθνών ΜΜΕ βρίσκεται το ζήτημα της Ελλάδας στον απόηχο των εξελίξεων, που έφερε η ανακοίνωση του δημοψηφίσματος για τις 5 Ιουλίου, η απόφαση της ΕΚΤ και...
τα μέτρα που αποφασίστηκαν για τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος.

Η βρετανική εφημερίδα Guardian αναφέρει σε ανάλυσή της πως η ελληνική κρίση θα μπορούσε να είναι η «στιγμή Σαράγεβο για την ευρωζώνη».

Με ευθεία αναφορά στη δολοφονία του πρίγκιπα Φερδινάνδου ο 1914, περιστατικό που στάθηκε η αφορμή για το ξέσπασμα του πρώτου παγκοσμίου πολέμου, ο Guardian αναφέρεται στις επιπτώσεις που θα είχε για το ευρώ μία ενδεχόμενη έξοδος της χώρας από το κοινό νόμισμα.

Η Ελλάδα θα εφαρμόσει capital controls και θα κρατήσει τις τράπεζες της κλειστές, έπειτα από την άρνηση των πιστωτών να επεκτείνουν το πρόγραμμα, μεταδίδει το ιρλανδικό δίκτυο RTE.
«Η Ελληνική κρίση έφτασε σχεδόν στο σημείο χωρίς επιστροφή» αναφέρει η Washington Post τονίζοντας πως το αδιανόητο σε κάποια στιγμή γίνεται αναπόφευκτο, αναφερόμενη σε ενδεχόμενη έξοδο από το ευρώ.

Σε δημοσίευμα του BBC με τίτλο «η τραπεζική αργία από την κόλαση», τονίζεται πως το άνοιγμα των τραπεζών ήταν λίγο έως πολύ αναπόφευκτο χθες, καθώς η ΕΚΤ «πάγωσε» την έκτακτη ρευστότητα προς τις τράπεζες.
 newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.