Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Ποδόσφαιρο τέλος για τον Βαγγέλη Μαρινάκη


Απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, παρουσία στο τμήμα κάθε 15 ημέρες και καταβολή εγγύησης 200.000 ευρώ, ήταν οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν από τον ανακριτή στον Β. Μαρινάκη μετά την απολογία του την Πέμπτη για την πολυκροτη υπόθεση της  «εγκληματικής οργάνωσης».
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός έμεινε για περίπου επτά ώρες στο γραφείο του Γ. Ανδρεάδη και αφού ολοκλήρωσε την απολογία του, ο ανακριτής από κοινού με τον εισαγγελέα του ανακοίνωσαν την επιβολή των παραπάνω περιοριστικών όρων.
Υπενθυμίζεται πως ο κ. Μαρινάκης αντιμετωπίζει πέντε κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.
Συγκεκριμένα οι κατηγορίες που τον βαρύνουν είναι 1) ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση, 2) ηθική αυτουργία σε απόπειρα εκβίασης με απειλή βλάβης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος από υπαίτιο που διαπράττει τέτοιες πράξεις από συνήθεια, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, 3) ηθική αυτουργία σε έκρηξη από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, 4) ηθική αυτουργία σε κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση δωροδοκία-δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις, από την οποία επιτεύχθηκε ο σκοπός που επιδίωκε ο δράστης και 5) απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.
Μετά από την εξέλιξη αυτή θα κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για τον αντικαταστάτη στην προεδρία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, με τον διευθύνοντα σύμβουλο του συλλόγου και στενό συνεργάτη του Β. Μαρινάκη, Γιάννη Βρέντζο να είναι ο πιθανότερος για να λάβει το χρίσμα.
από kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.