Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Ξεκινούν το απόγευμα οι διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες...

Ποιοι θα είναι παρόντες στη συνάντηση...
Επανεκκινούν το απόγευμα στις Βρυξέλλες οι διαβουλεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών σε μια ύστατη προσπάθεια να ανοίξει ο δρόμος για την επίτευξη συμφωνίας, στη βάση των αντιπροτάσεων που κομίζει η ελληνική αντιπροσωπεία.
Η...
ελληνική αντιπροσωπεία αποτελείται από τους κκ Γ. Δραγασάκη, Ν. Παππά, Ε. Τσακαλώτο, Γ. Χουλιαράκη και υποστηρικτική ομάδα απαρτιζόμενη από τεχνικά στελέχη.

Καλά πληροφορημένες ευρωπαϊκές πηγές ανέφεραν πως στη συνάντηση θα είναι παρόντες εκπρόσωποι από όλους τους θεσμούς, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας. Οι ίδιες πηγές δε θέλησαν να υπεισέλθουν σε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τη συνάντηση.

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου διέψευσαν κατηγορηματικά την ύπαρξη οποιουδήποτε «τελεσιγράφου» από το Euroworking Group όπως και την οποιαδήποτε συζήτηση για ελληνική χρεοκοπία.

Η Ελλάδα στη σημερινή συνάντηση με τους εκπροσώπους των θεσμών στις Βρυξέλλες κομίζει νέα πρόταση, δημοσιονομικού χαρακτήρα.

Σε ό,τι αφορά την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού ανέφεραν ότι οι παρεμβάσεις θα είναι δημοσιονομικού και διοικητικού χαρακτήρα.

Τόνισαν ότι η Ελλάδα εμμένει στις προτάσεις της για το χρέος, όπως και για το ΕΚΑΣ και τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος.

Σε ό,τι αφορά τον ΦΠΑ, η κυβέρνηση παραμένει σταθερή στη θέση της για τα ποσοστά 6% και 23%, ενώ ζητούμενο παραμένει ο καθορισμός του ποσοστού της μεσαίας κλίμακας.

Η Αθήνα θεωρεί επίσης σημαντικές τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβεί ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης ο οποίος θα πρέπει να αναλάβει το βάρος της ανταλλαγής ομολόγων της ΕΚΤ.

Τέλος, σε ότι αφορά την συνολική πορεία της διαπραγμάτευσης, η Ελλάδα επιθυμεί μια συμφωνία το συντομότερο δυνατόν, ενώ εκτιμάται ως σημαντική ημερομηνία η 18η Ιουνίου, ημέρα σύγκλησης του Eurogroup.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.