Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Καμίνης: Ντροπή το δημοψήφισμα, μας καλούν να αποφανθούμε για ένα κουρελόχαρτο


Δραματική έκκληση απεύθυνε στην κυβέρνηση ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης, προκειμένου να επιστρέψει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και να ακυρώσει το δημοψήφισμα, το οποίο χαρακτήρισε «κουρελόχαρτο» εν μέσω αποθέωσης των συγκεντρωμένων στο Σύνταγμα.
«Η κυβέρνηση να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», είπε αρχικά, ενώ στη συνέχεια έκανε επίθεση στην κυβέρνηση τονίζοντας:
«Το δημοψήφισμα έτσι όπως διεξάγεται είναι ντροπή. Μας καλούν να αποφανθούμε δήθεν για ένα κουρελόχαρτο, ενώ στην πραγματικότητα αυτό που διακυβεύεται είναι η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη. Απαντάμε «Ναι» για να κρατήσουμε την χώρα ενωμένη και στον πυρήνα της Ευρώπης. Το «Ναι» σαρώνει σε όλη την Ελλάδα. Απεθύνομαι σε δύο κατηγορίες συμπολιτών: Πρώτα σε αυτούς που είδαν την ζωή τους να εξαθλιώνεται αυτά τα χρόνια. Δεν πρέπει να υποκύψουν στον πειρασμό του τίποτα. Πάντα από το κακό υπάρχει και χειρότερο».
Τέλος, ο Κ. Καμίνης αναφέρθηκε στους φιλοευρωπαϊστές του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι «Απευθύνομαι στους φίλους μου που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, στους Ευρωπαϊστές φίλους μου. Παλέψαμε πολλά χρόνια για τα δικαιώματα και την ελευθερία στην Ευρώπη. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν πληγωθεί βαθύτατα και πρέπει κάτι να κάνουν για να αλλάξει η κατάσταση».
Μπουτάρης: να κάτσουν να τα βρουν στο +1
Σε ανάλογο ύφος ήταν και οι δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη: «Εκφράσαμε την αγωνία μας στον ΠτΔ. Είναι διπλή, δεν πρέπει να διχαστούμε, αφού δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα.
Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που έχουν κάνει άπειρα λάθη και οι δικές μας να καθίσουν στο και ένα να βρουν συμφωνία. Το δημοψήφισμα δεν οδηγεί πουθενά, είπε ο κ. Μπουτάρης».
kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.