Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Το χρονικό του θρίλερ... (...οι "θεσμοί"...δέν ήσαν ..."κατάλληλα" εξουσιοδοτημένοι!...)


Βαθιά ενοχλημένη είναι η Αθήνα, μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων το οποίο σύμφωνα με την ελληνική πλευρά οφείλεται στη στάση των δανειστών.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η ελληνική πλευρά εξασφάλισε ισοδύναμα ώστε να μην κοπούν οι συντάξεις.
Ωστόσο όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, οι θεσμοί τα αρνήθηκαν με το ΔΝΤ να επιμένει στο θέμα των περικοπών. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι ίδιες πηγές, «δεν ήθελαν απλά να συμφωνήσουμε στους στόχους, αλλά ήθελαν να τους κυνηγήσουμε αποκλειστικά με αύξηση στον ΦΠΑ στην εστίαση και μείωση των συντάξεων».
Έπειτα από μόλις 45 λεπτά διαβουλεύσεων λίγο πριν από τις 8 το βράδυ ώρα Ελλάδος οι συζητήσεις ολοκληρώθηκαν και η ελληνική πλευρά αποχώρησε καθώς δεν έγιναν δεκτές οι προτάσεις που κατέθεσε.
Το κλιμάκιο μάλιστα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα επιστρέψει στην Αθήνα απόψε.
Το αδιέξοδο επιβεβαίωσε από την πλευρά της και η Κομισιόν, η οποία στην ανακοίνωσή της ανέφερε ότι παρά την πρόοδο που επετεύχθη υπάρχει μεγάλη απόσταση που χωρίζει τις δύο πλευρές, παραπέμποντας το θέμα στην τακτική συνεδρίαση του Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη.

«Παρά την παραμονή της ελληνικής αντιπροσωπείας στις Βρυξέλλες δεν υπήρξε ανταπόκριση από τη πλευρά των θεσμών για συζητήσεις σε εκείνο το επίπεδο και με εκείνες τις εξουσιοδοτήσεις που θα επέτρεπαν την επίλυση των θεμάτων που παραμένουν ανοιχτά», δήλωσε μεταξύ άλλων αμέσως μετά ο αντιπροεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης​...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.