Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Παράταση του ELA στα ίδια επίπεδα αποφάσισε η ΕΚΤ...



Tι αναφέρει στην ανακοίνωση της...
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν αλλάζει το καθεστώς του ελληνικού έκτακτου μηχανισμού ρευστότητας, διατηρώντας τον στα επίπεδα της...
Παρασκευής.

Η απόφαση ελήφθη στην έκτατη τηλεδιάσκεψη του ΔΣ της ΕΚΤ, στο φως του Eurogroup που δεν έδωσε παράταση του προγράμματος πέραν της Τρίτης.

Η ΕΚΤ τόνισε ότι είναι έτοιμη να αναθεωρήσει την απόφασή της και ότι παραμένει σε στενή συνεργασία με την ΤτΕ για τη διατήρηση της σταθερότητας.

Σε ανακοίνωσή της μετά την τηλεδιάσκεψη το απόγευμα της Κυριακής, η ΕΚΤ αναφέρει πως το ΔΣ έλαβε υπόψη την απόφαση για το δημοψήφισμα και τη μη παράταση του προγράμματος.

«Καλωσορίζουμε τη δέσμευση των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να βελτιώσουν περαιτέρω την αντοχή των οικονομιών της Ευρωζώνης» αναφέρει η ΕΚΤ στην ανακοίνωσή της.

«Μετά την απόφαση των ελληνικών αρχών για δημοψήφισμα και τη μη παράταση του πρόγραμματος της ΕΕ για την Ελλάδα, το ΔΣ πρόκειται να συνεργαστεί στενά με την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) για να διαφυλαχθεί η χρηματοπιστωτική σταθετότητα» αναφέρει η ΕΚΤ.

«Δεδομένων των συνθηκών, το Συμβούλιο αποφάσισε να διατηρήσει το όριο του ELA στα επίπεδα που είχαν αποφασιστεί την Παρασκευή, 26 Ιουνίου. Το Συμβούλιο μένει σε ετοιμότητα να επανεξετάσει την απόφασή του» συνεχίζει η ανακοίνωση.

Ο διευθυντής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι ανέφερε ότι «συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε στενά με την ΤτΕ».

Ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας ανέφερε πως «η ΤτΕ θα λάβει, ως μέρος του Ευρωσυστήματος, κάθε μέτρο που απαιτείται για να διασφαλιστεί η σταθερότητα για τους έλληνες πολίτες σε αυτές τις δύσκολες περιστάσεις». 

Η ΕΚΤ σημείωσε πως παρακολουθεί στενά την κατάσταση στις αγορές και «είναι αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει κάθε διαθέσιμο εργαλείο εντός της εντολής της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.