Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Συνεδρίαση υπό τον πρωθυπουργό ενόψει Eurogroup


 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 20.06.2015 :15:58
ΔΩΡΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
 Υπό τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα συνεδριάζει αυτή την ώρα η ομάδα πολιτικής διαπραγμάτευσης στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνεδρίαση θα συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις, προκειμένου να σχεδιασθεί η στρατηγική με την οποία η Αθήνα θα προσέλθει τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες για τη συνεδρίαση του Εurogroup και τη σύνοδο ηγετών της Ευρωζώνης.
Από τους εταίρους έχει διαμηνυθει με κατηγορηματικό τρόπο ότι τη Δευτέρα θα πρέπει να καταγράφει σαφής πρόοδος στις διαπραγματεύσεις και ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να παρουσιάσει νέες προτάσεις.
Η ομάδα πολιτικής διαπραγμάτευσης αναμένεται να συζητήσει τις εναλλακτικές, τα περιθώρια που υπάρχουν για συμβιβασμό, αλλα και τι μπορεί να διεκδικήσει η Αθήνα σε αυτές τις συνεδριάσεις, προκειμένου να επιτύχει αυτό που διεκδικεί ως έντιμο συμβιβασμό. Ο κ.Τσίπρας αναμένεται να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιουνκερ, πιθανότατα σήμερα, στη  διάρκεια της οποίας εκτιμάται ότι θα μεταφερθούν στην Αθήνα ορισμένες βελτιωτικές προτάσεις από την πλευρά των εταίρων. Ανάλογα με τις εξελίξεις, θα αποφασισθεί εάν η ελληνική αντιπροσωπεία θα μεταβεί στις Βρυξέλλες αύριο ή νωρίς τη Δευτέρα.
Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο την Τρίτη, μια μέρα μετά την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για την διαπραγμάτευση του ελληνικού χρέους.
από kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.