Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Η μητέρα της Ν. Βαλαβάνη παραδέχεται ότι σήκωσε 200.000 ευρώ

Η μητέρα της πρώην αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών Ν. Βαλαβάνη παραδέχθηκε ότι λίγες ημέρες πριν το κλείσιμο των τραπεζών «σήκωσε» 200.000 ευρώ.


Η μητέρα της πρώην αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών Νάντιας Βαλαβάνη, Αλίκη, παραδέχθηκε με δήλωσή της στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ότι λίγες ημέρες πριν το κλείσιμο των τραπεζών «σήκωσε» 200.000 ευρώ από υποκατάστημα τράπεζας στο Ηράκλειο. 
«Τα λεφτά είναι οι οικονομίες μιας ζωής, φοβήθηκα και τα πήρα στο σπίτι. Δεν τα έβγαλα στο εξωτερικό όπως άλλοι», είπε η Αλίκη Βαλαβάνη στην εφημερίδα.
Όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, η 85χρονη μητέρα της Νάντιας Βαλαβάνη λίγο πριν από την εξαγγελία του δημοψηφίσματος πήγε συνοδευόμενη από τον λογιστή της σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Ηράκλειο και ζήτησε να κάνει ανάληψη 200.000 ευρώ.
Το δημοσίευμα επικαλείτα μαρτυρίες υπαλλήλων της τράπεζας, σύμφωνα με τις οποίες η μητέρα της κ. Βαλαβάνη εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της όταν οι υπάλληλοι της τράπεζας την ενημέρωσαν ότι δεν είχαν τόσο χρήματα να τις δώσουν και ζήτησαν κάποιο χρονικό περιθώριο. Σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, η κ. Αλίκη Βαλαβάνη διαμαρτυρήθηκε λέγοντας «θα το πω στην κόρη μου». Τελικώς, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η τράπεζα εκταμίευσε το ποσό δύο ημέρες πριν από την επιβολή των capital controls.
Όπως αναφέρει στην εφημερίδα η μητέρα της κ. Βαλαβάνη, πήρε τα χρήματα στο σπίτι της «μέχρι να περάσει αυτή η δύσκολη κατάσταση». 
Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά τις επανειλημμένες ερωτήσεις του βουλευτή της ΝΔ Λ. Αυγενάκη στη Βουλή, με τις οποίες ζήτησε να διερευνηθεί το ζήτημα.
από thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.