Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Μαίνονται οι πυρκαγιές σε Λακωνία, Υμηττό και Μαλακάσα - Πάνω από 50 τα πύρινα μέτωπα

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ
Σε πύρινο κλοιό βρίσκονται πολλές περιοχές της Ελλάδας από τα ξημερώματα της Παρασκευής. Πυρκαγίες έχουν ξεσπάσει σε Υμηττό, Λακωνία, Μαλακάσα, Αργολίδα, Εύβοια και Μεσσηνία καίγονται την Παρασκευή με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να αντιμετωπίζουν συνολικά πάνω από 50 πύρινα μέτωπα. Οι σημαντικότερες ζημιές σημειώθηκαν στη Λακωνία, όπου σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες και κάτοικοι χωριών εγκατέλειψαν τους οικισμούς τους.
Σε Υπουργείο Άμυνας και Γραφείο Πολιτικής Προστασίας μετέβη ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη των επιχειρήσεων. Στον Καρέα οι φλόγες έφτασαν μέσα σε σπίτια, ενώ στη Λακωνία ένας άνδρας έχασε την ζωή του.
Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας κ. Γιάννης Πανούσης φέρεται να έχει ζητήσει συνδρομή Γαλλίας και Ιταλίας με εναέρια μέσα. Με εντολή του Πρωθυπουργού, κ. Αλέξη Τσίπρα, ο
Αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστος Σπίρτζης βρίσκεται στη Λακωνία, στο πλαίσιο των ενεργειών που έχουν αναληφθεί για την αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς, που έχει εκδηλωθεί στην περιοχή της Νεάπολης.
Εντολή Τσίπρα για την συνδρομή του στρατού
«Ενημερώθηκα για την εξέλιξη, δίνεται σοβαρή μάχη από τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Εδωσα εντολή ώστε να συνδράμει ο στρατός. Ο εθελοντισμός είναι κάτι πολύ σοβαρό, όμως πρέπει να γίνεται με τους κανόνες που θέτει η πυροσβεστική υπηρεσία», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας κατά την έξοδό του από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής. Παράλληλα ο πρωθυπουργός γνωστοποίησε ότι απέστειλε αίτημα συνδρομής στον ευρωπαϊκό μηχανισμό προκειμένου να υπάρξει ενίσχυση με αεροπλάνα.
kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.