Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ : Την Ελλάδα κυβερνά η Εθνική Αριστερά και η Εθνική Δεξιά

Για το ελληνικό δημοψήφισμα της Κυριακής μίλησε η ιστορική μορφή του Μάη του ’68 και επί σειρά ετών ηγετική φυσιογνωμία των Ευρωπαίων Πρασίνων, Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ.



Για το ελληνικό δημοψήφισμα της Κυριακής μίλησε η ιστορική μορφή του Μάη του ’68 και επί σειρά ετών ηγετική φυσιογνωμία των Ευρωπαίων Πρασίνων, Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ, ο οποίος υποστήριξε ότι εάν και καμία από τις δύο επιλογές δεν είναι καλή, το «Ναι» θα επιτρέψει στην Ελλάδα να αλλάξει τους συσχετισμούς.Σε συνέντευξη του στον Δημήτρη Παπαγεωργίου, ο κ. Κον Μπεντίτ μεταξύ άλλων τονίζει ότι οι «αληθινοί ΑΝΕΛ» προέρχονται από τη Χούντα και επικρίνει τον Αλέξη Τσίπρα για τη συνεργασία με το κόμμα του Πάνου Καμμένου, ενώ παράλληλα χαρακτηρίζει τον Γιάνη Βαρουφάκη «ψεύτη ή ονειροπόλο».
Ο «Κόκκινος Ντάνυ», τάσσεται υπέρ του «Ναι» στο δημοψήφισμα, αναφέροντας ότι μπορεί να μην είναι καλή επιλογή αλλά επιτρέπει στην Ελλάδα να ελπίζει και να αλλάξει τους συσχετισμούς στην Ευρώπη, ενώ τάσσεται αναφανδόν υπέρ της απομείωσης ή ελάφρυνσης του χρέους, υπό τον όρο ότι η Ελλάδα θα πραγματοποιήσει μεταρρυθμίσεις.
Ο κ. Κον Μπεντίτ χαρακτήρισε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «εθνικιστική» και τάσσεται υπέρ της μείωσης των αμυντικών δαπανών, οι οποίες θα πρέπει να διοχετευτούν σε προγράμματα ανακούφισης των φτωχών.
Ολόκληρη η συνέντευξη του Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ:
Κύριε Κον Μπεντίτ. Ως ένας πολιτικός ο οποίος έχει διαχρονικά υποστηρίξει την Ελλάδα, τι θα ψηφίζατε και γιατί;



Θα ψήφιζα ναι, όχι επειδή είναι συμφωνία ή επειδή οι ευρωπαϊκοί θεσμοί έκαναν καλή δουλειά, όχι επειδή η θέση της κυβέρνησης είναι σωστή. Αλλά πιστεύω ότι η μόνη ευκαιρία να αναγκάσουμε την Ευρωπαϊκή ηγεσία να καταλάβει τη σοβαρότητα της κατάστασης, θα ήταν εάν να νικήσει το ναι και απευθείας η Ελλάδα με την ΕΕ να διαπραγματευτούν την ελάφρυνση του χρέους.
Οι Ελληνες όμως πιστεύουν ότι οι Ευρωπαίοι και ειδικά ο Σόιμπλε τους τιμωρούν…
Αυτά είναι μ@@@@@@ς. Δεν πρέπει να προσωποποιούμε τα πράγματα στον Σόιμπλε. Δε συμφωνώ με τη θέση του Σόιμπλε. Κανείς δεν είναι πάντα κακός και πάντα βίαιος.
Οι Ελληνες είναι πολύ θυμωμένοι όμως. Πιστεύουν ότι τους επιβάλλεται όλο και περισσότερη λιτότητα. Θεωρείτε ότι με το ναι η Ελλάδα θα μπορέσει να την ανατρέψει;
Το όχι όμως δεν είναι λύση τι θα γίνει; Θεωρώ ότι με το ναι η Ελλάδα θα δείξει ότι έτοιμη και υπεύθυνη και τότε η Ευρώπη θα αλλάξει…ξέρετε η Ευρώπη έχει αλλάξει επίσης αρκετά κατά τις διαπραγματεύσεις. Το πρόβλημα είναι ότι για χρόνια, η ελληνική διοίκηση δεν ήταν ικανή να χρησιμοποιήσει κατάλληλα τα θετικά της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Όταν είπα ότι η Ελλάδα θέλει στρατηγικές επενδύσεις, μόνο εάν η κυβέρνηση μπορεί να τη σχεδιάσει αυτή τη στρατηγική. Αυτό είναι το πρόβλημα της Ελλάδας. Δεν καταλαβαίνω γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί να μειώσει στο μισό τις αμυντικές της δαπάνες και από αυτήν την εξοικονόμηση να δημιουργήσει ένα fund αλληλεγγύης. Αυτή η κυβέρνηση συνεργασίας όμως, είναι μια εθνικιστική συνεργασία η οποία δεν θέλει να θίξει κάποια προβλήματα όπως τα έξοδα για την άμυνα. Αυτό είναι το πρόβλημα αυτής της συμμαχίας μεταξύ Εθνικής Δεξιάς και Εθνικής Αριστεράς.
Ο υπουργός Αμυνας , Πάνος Καμμένος είπε ότι ‘’οι Ενοπλες Δυνάμεις εγγυώνται την εσωτερική ασφάλεια της χώρας’’, ενώ όλοι ξέρουμε ότι συνταγματικά αυτό το κάνει η αστυνομία. Τι πιστεύετε και όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ;

*********************************************************************************************************************************

Με το ΝΑΙ η Ελλάδα θα μπορούσε να ασκήσει περισσότερη πολιτική- Το χρέος θέλει ελάφρυνση
*********************************************************************************************************************************

Πιστεύω ότι οι αληθινοί ΑΝΕΛ είναι στην παράδοση των στρατιωτικών της Χούντας. Πρέπει να το καταλάβετε αυτό. Η θέση του υπουργού Αμυνας είναι η θέση του Ελληνα Στρατηγού κατά τη διάρκεια δικτατορίας. Πιστεύω ότι ο Τσίπρας έκανε λάθος να κάνει μια συνεργασία με τη Δεξιά. Επρεπε να κάνει μια συνεννόηση με το Ποτάμι ή κάτι άλλο σαν αυτό, για να βρει μια λύση που θα συμφέρει την Ελλάδα και όχι με την ακροδεξιά.
Συνεχίζοντας, ο κ. Κον Μπεντίτ είπε ότι πρέπει να γίνει σεβαστή η απόφαση των Ελλήνων πολιτών είτε είναι ναι είτε όχι, ενώ όσον αφορά τον Γιάνη Βαρουφάκη σχολίασε: ‘«Πιστεύει ότι οι τράπεζες θα ανοίξουν την Τρίτη. Ή λέει ψέματα ή είναι ονειροπόλος».
«Είναι μια άσχημη κατάσταση για την Ελλάδα. Θεωρώ ότι ούτε το ναι ούτε το όχι θα ήταν μια λύση. Πρέπει όμως να σκεφτούμε τι θα άνοιγε περισσότερες πιθανότητες. Εγώ πιστεύω ότι το ναι θα έδινε περισσότερες πιθανότητες αλλά δεν είμαι σίγουρος. Όταν λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας ότι θα αναγκάσουν την Ευρώπη να αλλάξει εγώ δεν το πιστεύω. Δεν είμαστε σίγουροι με το ναι ή με το όχι. Θα ήμουν ψεύτης αν έλεγα ότι ξέρω τι θα συμβεί με το ναι ή το όχι. Αλλά θεωρώ ότι θα μπορούσατε να κάνετε περισσότερη πολιτική με το ναι για να αλλάξετε την ΕΕ. Θα δείξει ότι η Ελλάδα θέλει να μείνει στην ΕΕ αλλά ασκώντας κριτική στις πολιτικές της.»
«Το χρέος θέλει ελάφρυνση. Αυτό είναι αλήθεια. Δεν μπορείτε να συνεχίσετε έτσι. Χρειάζεται απομείωση χρέους. Αλλά την ίδια στιγμή η Ελλάδα πρέπει να κάνει πολλές αλλαγές. Φανταστείτε να αποφάσιζε η Ευρώπη ότι δεν υπάρχει πλέον χρέος, αλλά δεν σας δίνουμε λεφτά. Πως θα μπορούσε η Ελλάδα να προχωρήσει. Η Ελλάδα χρειάζεται πολλές μεταρρυθμίσεις και νέο προσανατολισμό. Πρέπει να δώσουμε στην Ελλάδα χρόνο, αλλά οι Ελληνες πρέπει να καταλάβουν ότι επίσης και αυτοί ότι το οικονομικό και πολιτικό τους πλάνο δεν είναι βιώσιμο τώρα».
thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.