Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Από τη μάχη της Ευρώπης στη μάχη της Βουλής...


Τα μέτρα πρέπει να είναι νόμος του κράτους μέχρι την Τετάρτη
- Ερώτημα η στάση της Ζωής...
Σε αγώνα δρόμου για να έχει ολοκληρωθεί η ψήφιση των προαπαιτούμενων μέτρων στην Ολομέλεια της Βουλής μέσα στις επόμενες 48 ώρες έχει επιδοθεί η κυβέρνηση, την ώρα που...
στο Μέγαρο Μαξίμου και την Κουμουνδούρου αγωνίζονται να κατευνάσουν τις φυγόκεντρες δυνάμεις που ενεργοποίησε η υπογραφή του νέου μνημονίου για την καινούργια δανειακή σύμβαση από τον ESM στις Βρυξέλλες και απειλούν να τινάξουν στον αέρα τον κυβερνητικό συνασπισμό και να διασπάσουν το ΣΥΡΙΖΑ.
Τα μέτρα που συνοδεύουν τη συμφωνία πρέπει σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης να έχουν ψηφιστεί μέχρι το βράδυ της Τετάρτης. Η ανάγκη υλοποίησης της δέσμευσης της κυβέρνησης καθίσταται ακόμα πιο επιτακτική μετά και τη συνέχιση της χρηματοδοτικής ασφυξίας από την ΕΚΤ που δεν άνοιξε τις κάνουλες ρευστότητας του ELA προς τις ελληνικές τράπεζες, περιμένοντας την ψήφιση των μέτρων.
Τα μέτρα αναμένονταν κανονικά μέχρι το βράδυ της Δευτέρας από τη νομοθετική υπηρεσία της Βουλής, ωστόσο όπως φαίνεται θα εισαχθούν στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές σήμερα Τρίτη με τη μορφή του κατεπείγοντος πολυνομοσχεδίου, ώστε την Τετάρτη να συζητηθούν στην Ολομέλεια της Βουλής και να ψηφιστούν.
Την ίδια ώρα πάντως, τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στην Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου και τις πρωτοβουλίες που τυχόν θα αναλάβει για να εμποδίσει την υπερψήφιση των προαπαιτούμενων δεσμεύσεων, δεδομένης της ηχηρής διαφοροποίησής της από τη στρατηγική του Μεγάρου Μαξίμου για την υπογραφή της νέας δανειακής συμφωνίας.
Υπενθυμίζεται ότι η κα Κωνσταντοπούλου στο παρελθόν είχε δηλώσει απερίφραστα ότι «μνημόνιο από την παρούσα Βουλή δεν θα περάσει».
Πάντως, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος πέραν της πολιτικής διαφοροποίησης διατηρεί φιλικές σχέσεις με την Πρόεδρο της Βουλής,  φέρεται να είχε το βράδυ της Δευτέρας δείπνο με την Ζωή Κωνσταντοπούλου...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.