Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Το μήνυμα Ολάντ στον Προκόπη Παυλόπουλο

Κομβικό ρόλο στο κλίμα συναίνεσης που διαμορφώνεται, φέρεται να έπαιξε και η τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν στη διάρκεια της σύσκεψης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος με τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. Ο Φρανσουά Ολάντ, κατά τις πληροφορίες είπε στον Προκόπη Παυλόπουλο πως θα οι ελληνικές θέσεις θα ενισχυθούν εάν έχουν την αποδοχή όλων των πολιτικών κομμάτων.
Στη διάρκεια της σύσκεψης υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία και του πρωθυπουργού με την Ανγκελα Μέρκελ, την οποία ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε ότι αύριο θα κομίσει στην σύνοδο ακριβώς αυτή την πρόταση της κοινής αποδοχής. Η γερμανιδα καγκελάριος φέρεται να εξέπεμψε μήνυμα αναμονής χωρίς να δώσει στίγμα προθέσεων. Ο Αλέξης Τσίπρας συνομίλησε επίσης με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Στη σύσκεψη συμφωνήθηκε ακόμη ότι ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται σε επικοινωνία με τους πολιτικούς αρχηγούς και θα τους ενημερώνει για την έκβαση της διαπραγμάτευσης.

Τί ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από τους αρχηγούς
Ο πρωθυπουργός έθεσε ως βασικό άξονα της σύσκεψης την ανάγκη να υπάρξει στήριξη όλων των αρχηγών στην υλοποίηση της λαϊκής εντολής που δόθηκε με το χθεσινό δημοψήφισμα.
«Ο πρωθυπουργός ζήτησε την στήριξη των πολιτικών αρχηγών για την υλοποίηση της απόφασης του ελληνικού λαού», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης προσθέτοντας: «Η ελληνική κυβέρνηση με αίσθημα ευθύνης και απόλυτη συνείδηση της κρισιμότητας των στιγμών προχωρά άμεσα στη λήψη όλων των απαραίτητων πολιτικών πρωτοβουλιών για την επίτευξη συμφωνίας το συντομότερο δυνατό».

 tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.