Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Το παρασκήνιο της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τα κομματικά επιτελεία, στη σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συζητήθηκε το ενδεχόμενο να συμπεριληφθούν στο κοινό ανακοινωθέν ακριβώς αυτά τα 5 «σημεία βελτιώσεων» - κάτι, που όμως που τελικά αποφασίστηκε να μην γίνει και να αναλάβει ο πρωθυπουργός την διαχείριση της άμεσης διαπραγμάτευσης.
Αντ' αυτού, μπήκε τελικά στο κοινό ανακοινωθέν των 4 σημείων το πλαίσιο της πρότασης μεταρρυθμίσεων, με την εξής διατύπωση: «Αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις, με κριτήριο την δίκαιη κατανομή των βαρών και προώθηση της ανάπτυξης, με τις κατά το δυνατόν λιγότερες υφεσιακές επιπτώσεις».
Κατά τις ίδιες πηγές, η επιλογή αυτή συνοψίζει και το μήνυμα που εξέπεμψαν κυρίως οι πλευρές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ ότι τα κόμματά τους λένε «ναι στη συνεννόηση και τη στήριξη της κυβέρνησης, αλλά όχι στη συνευθύνη».
Η θέση αυτή αποτυπώθηκε και στον τόνο των δημόσιων δηλώσεων που έκανε φεύγοντας από το Προεδρικό Μέγαρο ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αν και από κυβερνητικές πηγές επισημαίνεται ότι εντός της σύσκεψης ο εκτελών χρέη προέδρου της ΝΔ επέδειξε ειλικρινή διάθεση συναίνεσης. «Σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να είχε γίνει τέτοια συζήτηση με τον Σαμαρά», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο κυβερνητικού στελέχους.
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.