Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Μέσα στο γύρο του θανάτου...



Κοντοζυγώνει η αναγκαστική επιλογή σύμφωνα και με τον Τσακαλώτο του «τρίτου μνημόνιου», αυτή τη φορά με τα πιο σκληρά δημοσιονομικά μέτρα που πάρθηκαν ποτέ!!!

Οι δανειστές μας κατάφεραν να μας βάλουν για τα καλά μέσα στο γύρο του θανάτου. Πλέον η μόνη ελπίδα σωτηρίας της Ελλάδας είναι μόνο η απομείωση του δημοσίου χρέους, έτσι ώστε να γίνει αυτό βιώσιμο..

Ευτυχώς πλέον οι χώρες της ευρωζώνης δεν αμφισβητούν ότι πρέπει να υπάρξει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους αλλά, όπως υποστηρίζει και το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μπενουά Κερέ, το ερώτημα είναι τώρα : ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτή η αναδιάρθρωση!

Την ίδια στιγμή η ορθολογική αξιοποίηση του «αναπτυξιακού πακέτου Γιούνκερ» των 35 δις προσφέρει επίσης πολύ θετικά πλεονεκτήματα, τα οποία θα έδιναν ώθηση στην οικονομία, σε συνδυασμό όμως με το χτύπημα της διαπλοκής, την πάταξη της φοροδιαφυγής, τον άμεσο έλεγχο των πάσης φύσεως λιστών (Λαγκάρντ, Λίχτενσταϊν κ.λπ.), καθώς και των εμβασμάτων εξόδου κεφαλαίων στο εξωτερικό και εξονυχιστικό έλεγχο όλων των εξωχώριων (offshore) εταιριών και των εταιρικών δανείων από τις τράπεζες.

Μόνο έτσι αυτός ο φαύλος κύκλος μνημονίων θα μπορούσε να αποτελέσει ένα πλαίσιο εξόδου από την βαθειά κρίση..
Mιχαλού 
(από τό ΠΟΝΤΙΚΙ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.