Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Ο Μάριο ετοιμάζει "δωράκι" για την Ελλάδα...


Συμφωνα με το Reuters...
Η έγκριση της συμφωνίας από την ελληνική Βουλή θα μπορούσε να πείσει την ΕΚΤ να διευκολύνει την Αθήνα στο θέμα της χρηματοδότησης των τραπεζών, υπογραμμίζει το Reuters,  αλλά...
δεν θεωρεί πως αυτή η κίνηση, από μόνη της, φτάνει για να πειστούν οι κεντρικοί τραπεζίτες στη Φρανκφούρτη.

Κατά το πρακτορείο, μια συμβολική χειρονομία από την μεριά του Ντράγκι θα ήταν να αυξήσει τον ELA, συμβάλλοντας έτσι στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης μετά την παρολίγον έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ – μια συζήτηση που ουσιαστικά αμφισβήτησε τη γνωστή ρήση του Ιταλού τραπεζίτη ότι η είσοδος στο ευρώ είναι μη αναστρέψιμη.

Ωστόσο, η αύξηση του ELA δεν είναι καθόλου βέβαιη και, αν υπάρξει, δεν θα είναι πολύ μεγάλη. Ακόμη και αν ανοίξουν οι τράπεζες, οι πελάτες δεν θα έχουν πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες. Οι περιορισμοί στις αναλήψεις αναμένεται να παραμείνουν τουλάχιστον έως ότου το πακέτο διάσωσης περάσει στις τράπεζες και ανακεφαλαιοποιηθούν με 25 δισεκατομμύρια ευρώ.

Άνθρωποι με γνώση του θέματος αναφέρουν πως η αύξηση του ELA εξαρτάται εν πολλοίς από την έγκριση της συμφωνίας από την ελληνική Βουλή, αλλά και από το πρόγραμμα γέφυρα των επτά δισεκατομμυρίων ευρώ που θα εξασφαλίσουν στην Ελλάδα τους αναγκαίους πόρους για να αποπληρώσει την ΕΚΤ στις 20 Ιουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.