Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Το χρονοδιάγραμμα της Κομισιόν για την Ελλάδα


23:17 | 07 Ιουλ. 2015
Πηγές της Κομισιόν, σύμφωνα με τη Real, αναμένοντας την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης, αναφέρουν πως μέχρι την Κυριακή το βράδυ θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στην περίπτωση που σταλεί το πρωί της Τετάρτης στις Βρυξέλλες η ελληνική πρόταση τότε την ίδια ημέρα θα συνεδριάσει με τηλεδιάσκεψη το Eurogroup προκειμένου να τη μεταβιβάσει για αξιολόγηση στους θεσμούς.Το Σάββατο οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης θα συνεδριάσουν εκ νέου προκειμένου να προετοιμάσουν τη Σύνοδο Κορυφής των χωρών κρατών της ευρωζώνης που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή. Στη Σύνοδο Κορυφής της Κυριακής. Την ίδια ημέρα το απόγευμα, όπως αναφέρει η Real, θα συνέλθει η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ έτσι ώστε να επικυρώσει τη συμφωνία.
Εάν όλα εξελιχθούν με βάση το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα τότε η ΕΚΤ αναμένεται να αυξήσει τον ELA, με ορισμένες πληροφορίες να αναφέρουν πως το ποσό ενδέχεται να αυξηθεί στα 100 δις ευρώ.
Όσον αφορά το πρόγραμμα «γέφυρα» αυτό ενδέχεται να γίνει προκειμένου να εκταμιευτούν άμεσα 3,8 δισ. ευρώ από τα κέρδη των τραπεζών του εξωτερικού από τα ελληνικά ομόλογα. Ωστόσο η συγκεκριμένη εκταμίευση θα γίνει με προαπαιτούμενα.
Σημειώνεται πως γαλλικές τραπεζικές πήγες, τις οποίες επικαλείται τo Bloomberg, αναφέρουν πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μπορούσε να στηρίξει τις ελληνικές τράπεζες εφόσον υπάρξει στο τραπέζι ένα προσχέδιο συμφωνίας. 
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.