Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Δραγασάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να συνεχίσει όπως πριν...



Τη θέση πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να συνεχίσει όπως πριν, τόσο σαν κόμμα, όσο και σαν κυβέρνηση, διατύπωσε ο Γιάννης Δραγασάκης, στη συνεδρίαση της KE του κόμματος. «Πρέπει να γίνουν αλλαγές», υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ενώ έκανε λόγο και για «κόμματα μέσα στο κόμμα», κάτι που ήταν λάθος.

«Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα. Μπορούμε να διανύσουμε το δύσβατο δρόμο που έχουμε μπροστά μας και να φανούμε τελικά χρήσιμοι και στο λαό και στην κοινωνία και στην Αριστερά; Εάν επιστρέψουμε στην αντιπολίτευση, δεν θα έχουμε την ευκαιρία ποτέ να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις και τις αντοχές μας. Εάν επιχειρήσουμε, τότε μπορούμε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε», σημείωσε κατά την παρέμβασή του στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.

Περιγράφοντας τα γεγονότα των τελευταίων 5 μηνών, ο κ. Δραγασάκης, έκανε λόγο για έναν «ιδιόμορφο και ασύμμετρο πόλεμο».

«Αυτό που ζήσαμε ήταν ένας ιδιόμορφος πόλεμος, μια σύγκρουση διαφορετικών υποδειγμάτων, διαφορετικών αξιών, διαφορετικών αντιλήψεων, διαφορετικών σχεδίων. Αυτό που έχει σημασία είναι να δούμε τι όπλα χρησιμοποιήθηκαν σ’ αυτόν τον πόλεμο. Γιατί εμείς δεν μπορέσαμε να τα αντιπαλέψουμε; Τι θα κάνουμε αύριο εάν βρεθούμε απέναντι στα ίδια όπλα; Η εκροή καταθέσεων και άλλοι οικονομικοί μηχανισμοί είναι τα σύγχρονα όπλα που σε άλλες εποχές δεν είχαν ενδεχομένως την ισχύ που έχουν σήμερα», είπε και κάλεσε να μελετηθεί «από τη σκοπιά του μέλλοντος» τα όσα έγιναν.

Συγκεκριμένα, ο κ. Δραγασάκης πρότεινε να δημιουργηθεί «μια επιτροπή, η οποία θα μελετήσει συνολικά τι πράξαμε μετά το ιδρυτικό συνέδριο του ‪ΣΡΙΖΑ , τι έκανε η κεντρική επιτροπή, τι έκαναν τα όργανα του κόμματος, τι έκανε η επιτροπή προγράμματος, τι έκαναν ή δεν έκαναν διάφοροι τομείς».

Ο ίδιος αναρωτήθηκε αν το πρόβλημα «ήταν οι χειρισμοί και τα πρόσωπα ή υπήρξαν και θεωρητικά λάθη στον όλο σχεδιασμό», καθώς «εάν υπήρχαν και θεωρητικά λάθη και δεν τα εντοπίσουμε και δεν τα διορθώσουμε, όποια πρόσωπα και όποιες διαδικασίες κι αν τεθούν στο μέλλον, πάλι μπορεί να γίνουν τα ίδια λάθη».

«Όπως πολλοί και πολλές στρατεύθηκα σε μία μάχη για να κάνουμε ένα ενιαίο κόμμα, ένα κόμμα των μελών. Δυστυχώς επιτρέψαμε κι επιτρέψατε να κάνουμε ένα κόμμα στο οποίο λειτουργούν “κόμματα” μέσα στο κόμμα», υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και κατέληξε ζητώντας την «επανίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ ως ενιαίο, μαζικό, αριστερό, δημοκρατικό κόμμα, ένα κόμμα των μελών του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.