Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Η επιστολή των 37 στον Τσίπρα…


Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, και τους αρμόδιους υπουργούς με θέμα: “Αναπάντητες οι Ερωτήσεις για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς”, συνυπογράφουν 37 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Αναλυτικά η επιστολή:
“Με σειρά ερωτήσεων που έχουμε κατατεθέσει, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου (3949/319/06-07-2015, 3984/09-07-2015, 4021/14-07-2015 και 4023/14-07-2015, 4097/22-07-2015, 4212/28-07-2015, 4262/30-07-2015), για την καταπολέμηση της διαφθοράς και την εδραίωση της αξιοκρατίας και της διαφάνειας, γίνεται, μεταξύ άλλων, αναφορά σε κραυγαλέα περιστατικά που αποδομούν τη ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ “περί ηθικής” και αποδεικνύουν ότι η “αριστερή διακυβέρνηση” βρίθει περιπτώσεων διαφθοράς και αδιαφάνειας:

• το πρόσφατο συμβάν της υπόθεσης...
συνέχεια
...ανάληψης μεγάλου χρηματικού ποσού “… από την μητέρα” της τέως αν. Υπουργού Οικονομικών κ. Ν. Βαλαβάνη, και από λογαριασμό που σύμφωνα με δηλώσεις της ίδιας της πρώην Υπουργού στο τηλεοπτικό σταθμό Mega “… συνδικαιούχοι είναι και τα παιδιά της”, λίγες μόλις μέρες πριν το κλείσιμο των τραπεζών.

• η περίπτωση της μη εκπλήρωσης των στρατιωτικών υποχρεώσεων του κ. Τ. Κορωνάκη, Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Πολιτικής Ομάδας Διαπραγμάτευσης, δεν αποτελεί μόνο παράβαση εθνικού καθήκοντος, αλλά και ένδειξη απουσίας σεβασμού προς τους θεσμούς και τους κανόνες της ευνομούμενης πολιτείας μας, από άτομα μάλιστα που κατέχουν δημόσια αξιώματα και ασχολούνται με τα κοινά.

• η καταγγελία για την ύπαρξη εν ενεργεία μέλους της Κυβέρνησης που διατηρεί off shore εταιρεία με έδρα την Κύπρο από τον Απρίλιο του 2008 κατά παράβαση του Ν. 3849/2010 δεν έχει απαντηθεί. Επίσης, δεν έχει γνωστοποιηθεί καμία ενέργεια για την διερεύνηση της υπόθεσης και την εφαρμογή του νόμου.

• η ομολογία του Υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Π. Πολάκη δημοσίως – σε συνέδριο της ΚΕΔΕ – ότι, ως Δήμαρχος Σφακίων, “… διατηρούσε διπλό ταμείο στο Δήμο του, ένα μαύρο και ένα άσπρο”, προκειμένου να έχει έσοδα αντιμετωπίζεται σαν να μην έγινε τόσο δικαστικά όσο και πολιτικά.

• ουδέποτε σχολίασε, πόσο μάλλον διέψευσε, ο κατά τα άλλα λαλίστατος τέως Υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Βαρουφάκης, την ενοικίαση της εξοχικής κατοικίας της συζύγου του προς 5.000 Ευρώ την εβδομάδα, καθώς και του διαμερίσματος στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, δίχως να φέρουν το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας του ΕΟΤ (παράβολα, δήλωση στην αρμόδια ΔΟΥ, κλπ). Και φυσικά, οι πρόσφατες δηλώσεις του για την ύπαρξη του “μεγαλειώδους” σχεδίου “Plan B” και το εξωφρενικό σχέδιο εξόδου της χώρας μας από το ευρώ μένει να απαντηθούν και να ερευνηθούν για την ύπαρξη όχι μόνο πολιτικών, αλλά και ποινικών ευθυνών.

• η μεταφορά χρημάτων από τον αν. Υπουργό Οικονομικών κ. Δημήτρη Μάρδα, ενώ είχε ήδη αναλάβει κυβερνητικά καθήκοντα, σε τράπεζα του εξωτερικού, που ο ίδιος αρχικά διέψευσε και, εν συνεχεία, παραδέχτηκε. Η εν λόγω πράξη δεν αντίκειται νομικών διατάξεων, όπως οι προηγούμενες περιπτώσεις, αλλά είναι ενδεικτική της τραγικής απόκλισης μεταξύ λόγων και πράξεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και του ήθους της “αριστερής διακυβέρνησης”.

• η αγωνιστική διάθεση της Προέδρου της Βουλής κ. Ζ. Κωνσταντοπούλου δεν αφορά και στην παράνομη λήψη επιδόματος ανήλικων τέκνων από την μητέρα της και Αντιπροέδρου του ΕΣΡ κ. Λίνα Αλεξίου, η οποία όχι μόνο εξακολούθησε να λαμβάνει παρανόμως το ως άνω επίδομα, αφού δεν ενημέρωσε για τις μεταβολές το Ταμείο ως όφειλε, αλλά και αρνείται να επιστρέψει τα παρανόμως καταβληθέντα επιδόματα. Βεβαίως, η αγωνιστική διάθεση της κ. Κωνσταντοπούλου παραμένει ακμαία, όσον αφορά το θέμα της μητέρας της και το εάν θα συνεχίσει να προΐσταται του ΕΣΡ (εκτελών προσωρινά χρέη Προέδρου) ή εάν υπάρχει ανάγκη εκλογής Προέδρου του ΕΣΡ για να προχωρήσει η διαδικασία με τις τηλεοπτικές άδειες. Το εν λόγω ζήτημα αποτελεί αντικείμενο τριβής μεταξύ της κ. Κωνσταντοπούλου και του Υπουργού Επικρατείας κ. Νίκου Παππά, που έφθασε μέχρι και τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Οι συνεχείς παραινέσεις μας προς τον Πρωθυπουργό κ. Α. Τσίπρα και την Κυβέρνηση προκειμένου να α) “… αναλάβει πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση της διαφθοράς και την εδραίωση διαφάνειας, δικαίου και ισονομίας…”, β) “… διευκολύνει το έργο της δικαιοσύνης, προκειμένου να ελεγχθούν οι κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών , και λίγες μέρες πριν το κλείσιμο των τραπεζών (…), όλων των εν ενεργεία βουλευτών … μελών του υπουργικού συμβουλίου, ιδιαιτέρως δε μελών του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης, καθώς και συγγενών τους Α’ και Β’ Βαθμού και συνεργατών τους…”, γ) ελεγχθεί ” …εάν υπάρχει μέλος της Κυβέρνησης που διατηρεί off shore εταιρεία με έδρα την Κύπρο (με έναρξη τον Απρίλιο του 2008)…” και γενικότερα για εξυγίανση του πολιτικού συστήματος και την επίδειξη μηδενικής ανοχής σε τέτοιες συμπεριφορές έχουν, μέχρι στιγμής, πέσει στο κενό.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει απαντηθεί κανένα από τα ερωτήματα μας αναφορικά με τον έλεγχο των τραπεζικών κινήσεων και δεν έχει γίνει στην ουσία ανάληψη πρωτοβουλίας, σε πολιτικό επίπεδο, για την αντιμετώπιση των φαινομένων διαφθοράς.

Μόνη εξαίρεση, οι υπ’ αριθ. 472/23-07-2015 και 473/23-07-2015 απαντήσεις του Υπουργού Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς κ. Π. Νικολούδη ότι “… ο Υπουργός Επικρατείας αμέσως μετά τα πρώτα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για αναλήψεις που φέρονταν ότι έγιναν κατά παράβαση της παραγράφου 6 της από 28-06-2015 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και συγκεκριμένα στις 07-07-2015 ζήτησε από την Τράπεζα της Ελλάδος να προβεί στις κατά νόμο ενέργειες-ελέγχους….”. Ουσιαστικά, δεν δίνεται απάντηση στο αίτημά μας, αφού οι έλεγχοι των κινήσεων των τραπεζικών λογαριασμών θα αφορούν στο χρονικό διάστημα από τις 28-06-2015 – αφού είχε αποφασισθεί με ΠΝΠ το κλείσιμο των τραπεζών– και μετά, και όχι λίγες ημέρες πριν (τουλάχιστον 2 εβδομάδες), όπως επισταμένως έχουμε ζητήσει.

Και ενώ, η Κυβέρνηση εξακολουθεί να “σνομπάρει” τους δημοκρατικούς θεσμούς και τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και να μην απαντά σε ερωτήσεις που κατατίθενται στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, συνεχίζεται ανεμπόδιστα η πάγια τακτική του ΣΥΡΙΖΑ της γενικόλογης λασπολογίας και της απαξίωσης των θεσμών.

Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ψήφισμα (31-07-2015), σύμφωνα με το οποίο “…τις τελευταίες μέρες έχει ενταθεί μια ενορχηστρωμένη επίθεση από μερίδα των συστημικών ΜΜΕ σπίλωσης και λοιδορίας απέναντι σε συντρόφους και συντρόφισσες μας, βουλευτών και βουλευτίνων. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες σε όποιον και οποία στοχοποιείται από συγκεκριμένα συμφέροντα που ελλείψει πολιτικών επιχειρημάτων επιλέγουν αυτήν την πρακτική. Η αριστερά και οι άνθρωποι της δεν δίνουν εξετάσεις σε αυτούς που ευθύνονται για το σημείο που έχει φτάσει η χώρα μέχρι σήμερα. Την ηθική και την εντιμότητα των συντρόφων μας αυτών, με τους οποίους δίνουμε κοινούς αγώνες, το αποδεικνύει η πολιτική τους διαδρομή. Κάθε προσπάθεια εναντίον τους θα πέσει στο κενό”. Βεβαίως, σιωπά όσον αφορά την ουσία των καταγγελιών και δεν μπαίνει καν στη διαδικασία της εξέτασης, περί του αληθούς ή μη, των περιστατικών αυτών. Άλλωστε, κάτι τέτοιο θα απαιτούσε σαφή και ξεκάθαρη πολιτική, καθώς και πραγματική βούληση για την αντιμετώπιση φαινομένων διαφθοράς. Προφανώς, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει ούτε την πολιτική, ούτε τη βούληση! Για την ταμπακιέρα καμία κουβέντα!

Ταυτόχρονα, αντί επίσημης απάντησης από τον Πρωθυπουργό ή/και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας αναφορικά με το ζήτημα της εκπλήρωσης των στρατιωτικών υποχρεώσεων του κ. Κορωνάκη, ενημερωνόμαστε μέσω παραπολιτικών στηλών ότι ” …κύκλοι Κορωνάκη” αναφέρουν πως έχουν απομείνει μόλις 30 ημέρες για την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας και σύντομα θα βγάλει σχετική ανακοίνωση (!).

Η ένοχη σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται παράλληλα με την στρατηγική της λασπολογίας και της γενικόλογης συκοφαντίας, που άλλωστε γνωρίζει πολύ καλά απ’ ότι πλέον φαίνεται. Το δημοσίευμα “δημοσιογράφου” κ. Α. Ανδρικάκη στο φιλοκυβερνητικό site candianews.gr, την προ-παραμονή μάλιστα του δημοψηφίσματος, για “…εν ενεργεία πολιτικό πρόσωπο του Ηρακλείου που μετέφερε μεγάλο χρηματικό ποσό από ελληνική τράπεζα σε τράπεζα του εξωτερικού την περασμένη εβδομάδα…”, κι ενώ οι τράπεζες ήταν κλειστές, επικαλούμενος “…με άδεια Στουρνάρα; … και επαφές με στελέχη της κεντρικής διοίκησης της Τράπεζας της Ελλάδος”, αναπαράχθηκε αυτομάτως από φιλοκυβερνητικά ηλεκτρονικά μέσα πληροφόρησης και από την ίδια την ΕΡΤ (κεντρικό δελτίο ειδήσεων στο site της ΕΡΤ και ραδιόφωνο), δίχως να υπάρξει καμία δημοσιογραφική έρευνα, κατά την τήρηση στοιχειώδους δημοσιογραφικής δεοντολογίας, για την ακρίβεια της “είδησης”. Μάλιστα, η ΕΡΤ, μέσω του κρατικού ραδιοφωνικού σταθμού (Α’ πρόγραμμα, 7-7-2015), παραχώρησε συνέντευξη στον εν λόγω “δημοσιογράφο”, δίνοντας του βήμα για να ενισχύσει τη λασπολογία του και την παραπληροφόρηση.

Περαιτέρω, όταν ο εν λόγω “δημοσιογράφος” κλήθηκε, την ημέρα του δημοψηφίσματος, από την Προϊσταμένη Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηρακλείου να καταθέσει σχετικά με ότι γνώριζε, έφθασε στην Εισαγγελία Ηρακλείου, συνοδευόμενος από τους Βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ κκ. Μ. Κριτσωτάκη και Γ. Μιχελογιαννάκη και τα στελέχη της νομαρχιακής επιτροπής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Γ. Λεβέντη και Δ. Κλαράκη. Την ίδια στιγμή που ο μέχρι πρότινος εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο “δημοσιογράφος” κ. Μ. Διονέλλης ενυπόγραφα να προσπαθεί, κι εκείνος από το δικό του “μετερίζι”, να ενισχύσει την προπαγάνδα λάσπης και συκοφαντίας. Παραμένει απορίας άξιον ο σκοπός της “συνοδείας” Βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και δημοσιογράφων ταγμένων στις υπηρεσίες του κόμματος, στην Εισαγγελία Ηρακλείου.

Είναι απολύτως αναγκαίο τόσο για τη θωράκιση της δημοκρατίας και των πολιτικών θεσμών όσο και για την ύπαρξη του αισθήματος δικαίου, ισότητας και ισονομίας, να υπάρξει πλήρης διαφάνεια και σαφής βούληση, με πράξεις, για την καταπολέμηση της διαφθοράς, αντί της γενικόλογης λασπολογίας και της αποφυγής ανάληψης δράσεων και ευθυνών.

Κατόπιν των ανωτέρω,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ και οι ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

1. Ποιά είναι η θέση του κ. Πρωθυπουργού και Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τα προαναφερθέντα περιστατικά;
2. Ποιές πρωτοβουλίες προτίθεστε να αναλάβετε για την καταπολέμηση της διαφθοράς και την εδραίωση διαφάνειας, δικαίου και ισονομίας;
3. Ποιά η σχέση του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτών του και στελεχών του, καθώς και συγκεκριμένων ΜΜΕ και δημοσιογράφων, φιλικά προσκείμενων στο ΣΥΡΙΖΑ, με τη στρατηγική δημιουργίας και αναμετάδοσης φημών και πληροφοριών, για τις οποίες δεν έχει ελεχθεί η βασιμότητά τους; Υπήρξε εν ενεργεία βουλευτής που “… έβγαλε με έγκριση Στουρνάρα 1 εκ ευρώ στο εξωτερικό κι ενώ οι τράπεζες ήταν κλειστές… ” και ποιος; Έχει τέτοια αρμοδιότητα ο Διοικητής της ΤτΕ; Έχετε ξεκινήσει έρευνα γι’ αυτό; Ή μήπως αποτελεί “μια φούσκα” για τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τα πραγματικά γεγονότα;
4. Η ΕΡΤ επιτρέπετε να μεταδίδει αβίαστα ανέλεγκτες πληροφορίες, όπως στην προκειμένη περίπτωση του ” …1 εκατομμυρίου;…”; Τηρήθηκε ο προβλεπόμενος κώδικας δεοντολογίας στην προκειμένη περίπτωση της μετάδοσης αυτής της “είδησης”; Ποιά η θέση της Διοίκησης της ΕΡΤ και του αρμόδιου Υπουργού για το συγκεκριμένο περιστατικό; Στόχος είναι η λειτουργία της ΕΡΤ ως κρατικού μέσου ενημέρωσης ή ως εργαλείου άσκησης κυβερνητικής προπαγάνδας;
5. Ζητούμε εκ νέου να επιβεβαιώσετε ή να διαψεύσετε εάν υπάρχει μέλος της Κυβέρνησης που διατηρεί off shore εταιρεία με έδρα την Κύπρο (με έναρξη τον Απρίλιο του 2008);
6. Επαναφέρουμε το ερώτημα εάν υπάρχουν μέλη της παρούσας Κυβέρνησης που, υπό τη φημολογία και μόνο της προκήρυξης εκλογών το Δεκέμβριο του 2014, μετέφεραν μεγάλα χρηματικά ποσά σε τράπεζες στην αλλοδαπή; Προτίθεστε να ελέγξετε από τις αρχές Δεκεμβρίου 2014 και μετά; Πόσα και ποια πολιτικά πρόσωπα διατηρούν λογαριασμούς στο εξωτερικό;
Κε Πρωθυπουργέ, κ.κ. Υπουργοί και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ το πλεονέκτημα της “ηθικής αριστεράς” έχει χαθεί.
Σας καλούμε να ξεκινήσετε άμεσα πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση φαινομένων διαφθοράς και θα έχετε τη στήριξη όλων μας.

Οι ερωτώντες Βουλευτές

1. Αυγενάκης Λευτέρης, Βουλευτής Ηρακλείου
2. Κεφαλογιάννη Όλγα, Βουλευτής Α΄ Αθηνών
3. Κακλαμάνης Νικήτας, Βουλευτής Α’ Αθηνών
4. Βαρβιτσιώτης Μιλτιάδης, Βουλευτής Β΄ Αθηνών
5. Βούλτεψη Σοφία, Βουλευτής Β’Αθηνών
6. Βλάχος Γεώργιος, Βουλευτής Αττικής
7. Σταϊκούρας Χρίστος, Βουλευτής Φθιώτιδος
8. Κεδίκογλου Σίμος, Βουλευτής Ευβοίας
9. Τσιάρας Κωνσταντίνος, Βουλευτής Καρδίτσας
10. Καραμανλή Άννα, Βουλευτής Β΄ Αθηνών
11. Αντωνίου Μαρία, Βουλευτής Καστοριάς
12. Δαβάκης Κωνσταντίνος, Βουλευτής Λακωνίας
13. Κέλλας Χρήστος, Βουλευτής Λαρίσης
14. Κεφαλογιάννης Ιωάννης, Βουλευτής Ρεθύμνου
15. Βαγιωνάς Γεώργιος, Βουλευτής Χαλκιδικής
16. Γεωργαντάς Γεώργιος, Βουλευτής Κιλκίς
17. Στύλιος Γεώργιος, Βουλευτής Άρτης
18. Κατσαφάδος Κωνσταντίνος, Βουλευτής Α’ Πειραιώς
19. Γιαννάκης Στέργιος, Βουλευτής Πρεβέζης
20. Φορτσάκης Θεόδωρος, Βουλευτής Επικρατείας
21. Γεωργιάδης Σπυρίδων – Άδωνις, Βουλευτής Β΄ Αθηνών
22. Γιακουμάτος Γεράσιμος, Βουλευτής Β΄ Αθηνών
23. Καράογλου Θεόδωρος, Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης
24. Αντωνιάδης Ιωάννης, Βουλευτής Φλωρίνης
25. Κουκοδήμος Κωνσταντίνος, Βουλευτής Πιερίας
26. Κοψαχείλης Τιμολέων, Βουλευτής Γρεβενών
27. Αναστασιάδης Σάββας, Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης
28. Παναγιωτόπουλος Νικόλαος, Βουλευτής Καβάλας
29. Βεσυρόπουλος Απόστολος, Βουλευτής Ημαθίας
30. Κατσανιώτης Ανδρέας, Βουλευτής Αχαΐας
31. Κυριαζίδης Δημήτριος, Βουλευτής Δράμας
32. Γκίκας Στέφανος, Βουλευτής Κερκύρας
33. Γιόγιακας Βασίλειος, Βουλευτής Θεσπρωτίας
34. Κόνσολας Εμμανουήλ, Βουλευτής Δωδεκανήσου
35. Δήμας Χρίστος, Βουλευτής Κορινθίας
36. Βλάσης Κωνσταντίνος, Βουλευτής Αρκαδίας
37. Κασαπίδης Γεώργιος, Βουλευτής Κοζάνης”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.