Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

«Ενα κόμμα υπέρ της δραχμής θα είναι αποτυχημένο και περιθωριακό»...


Γιώργος ΣταθάκηςΤριακονταετούς διάρκειας θα είναι το νέο δάνειο της Ελλάδας από τον ESM αποκαλύπτει σήμερα ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης σε συνέντευξη του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και επισημαίνει ότι με την συμφωνία επέρχεται μια μίνι αναδιάρθρωση χρέους, κάτι που...
εδώ και καιρό ζητάει το ΔΝΤ. Χαρακτηρίζει τη συμφωνία δύσκολη αλλά βιώσιμη καθώς απομακρύνει τον κίνδυνο του Grexit.

Όσον αφορά τα capital controls ο κ. Σταθάκης λέει ότι θα διαρκέσουν μέχρι να σταθεροποιηθεί πλήρως το τραπεζικό σύστημα και αφού έχει ψηφιστεί η νέα συμφωνία. «Δεν έχουμε σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομία καθώς το βασικό πρόβλημα, δηλαδή οι εισαγωγές έχουν σχεδόν ομαλοποιηθεί, ενώ οι περισσότερες συναλλαγές των πολιτών γίνονται με κάρτες, μέσω ΑΤΜ ή web banking» λέει.

Ο υπουργός Οικονομίας θεωρεί αναπόδραστη εξέλιξη τις εκλογές αν χαθεί η πλειοψηφία στην Βουλή και «καρφώνει» τους διαφωνούντες του Σύριζα λέγοντας ότι «ένα κόμμα της δραχμής θα είναι αποτυχημένο και περιθωριακό. Το ζήτημα σε τελική ανάλυση δεν είναι το νόμισμα, αλλά η πολιτική που εφαρμόζεται» λέει. Προαναγγέλλει επίσης αλλαγές στο ΕΣΠΑ και ολοκλήρωση του νέου Επενδυτικού Νόμου τον Οκτώβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.