Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Συμπλοκή διακινητών με λιμενικούς στη Σύμη - νεκρός από ασφυξία ανήλικος μετανάστης



Σοβαρό επεισόδιο με θαλαμηγό στην οποία επέβαιναν τρεις διακινητές που μετέφεραν 60 με 70 παράτυπους μετανάστες σημειώθηκε στις 3:10 το μεσημέρι του Σαββάτου ανοιχτά της Σύμης, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένας λιμενικός και ένας διακινητής, ενώ βρέθηκε νεκρός, πιθανότατα από ασφυξία, ένας μετανάστης 15 ετών.
Σύμφωνα όσα έχουν γίνει γνωστά, περιπολικό σκάφος της Frontex εντόπισε τη θαλαμηγό να κινείται ύποπτα στην περιοχή και της ζήτησε να σταματήσει για έλεγχο. Η θαλαμηγός αρνήθηκε να συμμορφωθεί και ανάπτυξε ταχύτητα, ενώ εκτός του σκάφους της Frontex, στην καταδίωξη ενεπλάκη και ένα ακόμη ιδιωτικό πλεούμενο, στο οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, επέβαιναν μέλη του λιμεναρχείου Σύμης.
Όταν η θαλαμηγός ακινητοποιήθηκε, άτομα από τα δύο σκάφη έκαναν ρεσάλτο σε αυτή και ακολούθησε συμπλοκή με τους διακινητές. Αποτέλεσμα ήταν ο τραυματισμός ενός άνδρα του λιμενικού σώματος και ενός εκ των διακινητών, πιθανόν από πυρά.
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου στην θαλαμηγό εντοπίστηκε νεκρός ο νεαρός μετανάστης, με τον θάνατό του να αποδίδεται πιθανότατα σε ασφυξία.
από kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.