Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Δρίτσας: Χτυπήσαμε το κεφάλι μας στον τοίχο...


Σκληρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα και την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ο Θοδωρής Δρίτσας στην παρέμβασή του στην πανελλήνια συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο τέως υπουργός Ναυτιλίας σημείωσε πως η χρηματοδοτική ασφυξία ηταν άλγος και άγχος γνωστό σε όλες τις βαθμίδες του κόμματος, «από την εποχή που μας έλεγαν τα κανάλια τι θα κάνετε;», στην περίπτωση που δεν θα συμφωνούσαν οι πιστωτές με τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το θέμα ήταν αν μπορούσαμε να αξιολογήσουμε τα δεδομένα, ώστε να μη χτυπήσουμε το κεφάλι μας στον τοίχο με ιλιγγιώδη ταχύτητα, όπως συνέβη», τόνισε ο κ. Δρίτσας.

Ο σύζυγος της Τασίας Χριστοδουλοπούλου ζήτησε την αποκατάσταση του διαλόγου μέσα στο κόμμα λέγοντας πως η δημοκρατία και η κομματική λειτουργία, δεν ειναι ένα αγαθό, είναι εργαλείο απαραίτητο.

Ο τέως υπουργός Ναυτιλίας σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα χρειάζεται συλλογικές λειτουργίες για να αντιμετωπιστούν αυτά που έρχονται.
Ζήτησε, επίσης:
- Να μην επιτρέψουμε την αντιδραστική παλινόρθωση
- Να προστατέψουμε την ενότητα
- Να μην αφήσουμε τη διαδικασία αποχωρήσεων να γιγαντωθεί

Μιλώντας για τη συμφωνία ο κ. Δρίτσας είπε πως πρόκειται για την επιτομή του νεοφιλευθερισμού και υπογράμμισε: «Μην κρύψουμε από τους εαυτούς μας ότι αυτό ειναι μπροστά μας».

Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του ανέφερε πως ειναι βασικό ζήτημα το τι και ποιοι ψηφίζουν στη νέα Βουλή. Σημείωσε πως πρέπει να αναζητηθούν παραγωγικές δυνάμεις να συνδεθούν με ένα παραγωγικό πρόγραμμα, αλλιώς αυτό που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν θα ειναι κόλαση.

«Σε αυτόν τον αγώνα προφανώς δεν θα φύγω από το ΣΥΡΙΖΑ», κατέληξε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.