Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Χ.Α.: Θετική αντίδραση της αγοράς μετά το εφιαλτικό τριήμερο



Η ολοκλήρωση των ανεκτέλεστων εντολών πώλησης για τις τραπεζικές μετοχές από τα hedge funds του Λονδίνου, των Βρυξελλών και της Νέας Υόρκης, επανέφερε σήμερα το Χρηματιστήριο της Αθήνας σε ανοδικό ξεκίνημα μετά το εφιαλτικό τριήμερο που προηγήθηκε.

Στα πρώτα 45 λεπτα της συνεδρίασης ο γενικός δείκτης ενισχύεται 0,88% στις 648,89 μονάδες με αξιοσημείωτη αύξηση του όγκου συναλλαγών που ξεπερνάει τα 17 εκατ. ευρώ. Ο μετοχικός τίτλος της Εθνικής τράπεζας ενισχύεται 11,43% και ανέρχεται στα 0,507 ευρώ. Θετικό είναι το ξεκίνημα και για την Eurobank που κερδίζει 7,69%, ενώ αντίθετα σε αρνητικό έδαφος παραμένουν η Alpha Bank και η Πειραιώς που υποχωρούν αντίστοιχα 16,96% και 16,67% εξαιτίας των ανεκτέλεστων εντολων που υπήρχαν από το ξεκίνημα της συνεδρίασης.

Η τριήμερος κατάρρευση του Χρηματιστηρίου άγγιξε την υπερβολή ειδικά με την βύθιση του τραπεζικού κλάδου που έχασε 63,81% με αποτέλεσμα η συνολική αξία των 5 εισηγμένων τραπεζών να περιορισθεί στα 4,67 δισ. ευρώ. Σε κάθε περίπτωση η μεταβλητότητα θα παραμείνει στην αγορά που προσπαθεί να βρεί το βηματισμό της μετά από τοσο μεγάλο διάστημα διακοπής. 

kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.