Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Γιούνκερ: Αυτή δεν είναι η Ευρώπη στην οποία θέλω να ζήσω

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μέσω άρθρου του στην γερμανική εφημερίδα Die Welt, επικρίνει τον λαϊκισμό των χωρών της ΕΕ . 
 Ειδικότερα στο άρθρο του αναφέρει πως: «Η Ευρώπη ήταν πάντα για μένα μια κοινότητα αξιών. Μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι, αλλά υπάρχουν πολύ σπάνιες. Στην Ευρώπη έχουμε τα υψηλότερα πρότυπα για άσυλο στον κόσμο. Εμείς ποτέ δεν θα απορρίψει τους ανθρώπους όταν χρειάζονται την προστασία μας. Αυτό κατοχυρώνεται σε νόμους και συνθήκες μας.

Ωστόσο, ανησυχώ καθώς διαπιστώνω πως αυτό είναι όλο και λιγότερο αγκυροβολημένο στις καρδιές μας.

Όταν μιλάμε για τη μετανάστευση, μιλάμε για ανθρώπους οι οποίοι δεν είχαν την τύχη, όπως εμείς να γεννηθούν σε κάποια πλούσια χώρα με σταθερότητα.

Με ανησυχεί όταν βλέπω την απόρριψη μέρους του πληθυσμού προς αυτούς τους ανθρώπους.

Προσφυγικά στρατόπεδα, σκάφη γεμάτα ανθρώπους, βία κατά των αιτούντων άσυλο, αυτό δεν είναι Ευρώπη.

Με ανησυχεί όταν οι πολιτικοί της άκρας δεξιάς και της άκρας αριστερά θρέφουν έναν λαϊκισμό που παράγει μόνο αγανάκτηση, αλλά καμία λύση.

Η ρητορική μίσους και απερίσκεπτη δηλώσεις ότι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματά μας - θέτοντας σε κίνδυνο - την ελευθερία να ταξιδεύουν εντός του χώρου Σένγκεν και την υπέρβαση των ορίων στο εσωτερικό του. Αυτό δεν είναι Ευρώπη...»

thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.