Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Θυροκολλήθηκε στη Βουλή η διάλυση του Σώματος...




Θυροκολλήθηκε, πριν από λίγη ώρα, από τον Φρούραρχο κ. Κωνσταντίνο Μαρκόπουλο, στη Βουλή το προεδρικό διάταγμα για τη διάλυση του Σώματος, την προκήρυξη των εθνικών εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου και τη... σύγκληση της νέας Βουλής η οποία ορίζεται την 1η Οκτωβρίου, ημέρα Πέμπτη, στις 11 το πρωί.
Το Π.Δ. υπογράφουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Β. Παυλόπουλος και η Πρωθυπουργός κυρία Βασιλική Σπ. Θάνου- Χριστοφίλου.
Αναλυτικά, στο Προεδρικό Διάταγμα αναφέρεται:
«Διαλύουμε τη Βουλή της ΙΣΤ΄ Περιόδου Προεδρευόμενης Δημοκρατίας, καλούμε τους εκλογείς για την εκλογή Βουλευτών στις 20 Σεπτεμβρίου 2015, ημέρα Κυριακή, και συγκαλούμε τη Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές την 1η Οκτωβρίου 2015, ημέρα Πέμπτη και ώρα 11 π.μ.»
Έτσι, με την θυροκόλληση ολοκληρώνεται το τυπικό κομμάτι της διαδικασίας και πλέον η χώρα μπήκε και επίσημα στην προεκλογική περίοδο που θα οδηγήσει στις κάλπες της 20ης Σεπτεμβρίου.
Η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου αναμένεται αύριο να έχει επίσημη συνάντηση με την υπηρεσιακή πρωθυπουργό Κατερίνα Θάνου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.