Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Στο φως οι συνομιλίες του κυκλώματος της Μυκόνου



Αποκαλυπτικές είναι οι συνομιλίες μεταξύ των συλληφθέντων για την υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών και μαστροπείας στη Μύκονο, που περιλαμβάνονται στη δικογραφία της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής. Παρότι οι κατηγορούμενοι χρησιμοποιούν κωδικοποιημένες λέξεις και ορολογία, από τις υποκλαπείσες τηλεφωνικές συνδιαλέξεις τους προκύπτουν ισχυρές ενδείξεις ανάμειξής τους σε δεκάδες υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών. Προκύπτει επιπλέον ότι ενεργούσαν ως μεσάζοντες προκειμένου πελάτες τους να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες συνοδών πολυτελείας που βρίσκονταν στο νησί.
Για παράδειγμα, από τα δικαστικά έγγραφα προκύπτει ότι τη 15η Ιουλίου ο ένας από τους συλληφθέντες πούλησε 15 γραμμάρια κοκαΐνης σε αλλοδαπό ονόματι «Willy», τον οποίο συνάντησε στο νέο λιμάνι της Μυκόνου, ενώ μερικά εικοσιτετράωρα αργότερα ο ίδιος κατηγορούμενος συνάντησε κοντά σε κοσμικό ξενοδοχείο της Ψαρούς αλλοδαπό στον οποίο πούλησε 2 γραμμάρια κοκαΐνης και δύο γραμμάρια MDMA. Την 27η Ιουλίου αντίστοιχα, έτερος από τους συλληφθέντες έκανε delivery 3 γραμμαρίων κοκαΐνης και ενός γραμμαρίου MDMA σε βίλα του νησιού, ενώ την 1η Αυγούστου τα μέλη της σπείρας πούλησαν 3 γραμμάρια MDMA σε Καναδή ονόματι Fayth μέσα στο πλέον δημοφιλές κλαμπ της Μυκόνου. Για την υπόθεση συνελήφθησαν το Σάββατο στη Μύκονο τρεις Ελληνες, ένας απότακτος λιμενικός, 33 ετών, ένας 34χρονος που είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στη ληστεία της Alpha Bank στο «Ελ. Βενιζέλος» το 2011 και ένα ακόμη άτομο 33 ετών, που φέρεται να διαδραματίζει δευτερεύοντα ρόλο στην υπόθεση.
«Θέλω Charlie (σ.σ. κοκαΐνη) και πρασινάδα» ακούγεται να λέει άγνωστο άτομο στον 33χρονο πρώην λιμενικό, ο οποίος του απαντάει: «Είναι καλό, πρώτης τάξης, νιφάδες από Αμστερνταμ». Σε άλλη συνομιλία, ο 33χρονος μιλάει μέσω τηλεφώνου με υποψήφιο αγοραστή, ο οποίος του παραγγέλνει συνθηματικά ποσότητες ναρκωτικών ουσιών και κανονίζουν να συναντηθούν σε κοσμικό εστιατόριο στη χώρα της Μυκόνου: «Πεινάω, τελείωνε», ακούγεται να λέει ο πελάτης στον 33χρονο και συνεχίζει: «Φέρε μου από τον φούρνο δύο μανιταρόπιτες και μία κοτόπιτα. Με τις σπανακόπιτες έγινε τίποτα;».

Τέλος, από τις υποκλαπείσες συνομιλίες προκύπτει ότι ο ένας τουλάχιστον από τους συλληφθέντες διατηρούσε επαφές με κύκλωμα μαστροπών, που εξέδιδε πόρνες πολυτελείας αντί 500 ευρώ για μία ώρα ή 700 ευρώ για δύο ώρες «συντροφιάς».
kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.