Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Το δρόμο της εξόδου δείχνει το Μαξίμου - Σκληρή απάντηση σε Λαφαζάνη...


Σκληρή απάντηση στον Παναγιώτη Λαφαζάνη δίνει το Μέγαρο Μαξίμου, δείχνοντάς του την πόρτα εξόδου από την Κουμουνδούρου. Είχε προηγηθεί η δήλωση του επικεφαλής της Αριστεράς Πλατφόρμας σε...
δημοσιογράφους, προκαλώντας τον Πρωθυπουργό να τον διαγράψει...
«Η απόφαση του Π. Λαφαζάνη να ανακοινώσει σήμερα, σε συμπόρευση με παράγοντες της πολυδιασπασμένης εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, το πρόπλασμα νέου πολιτικού φορέα, οριστικοποιεί την από καιρό ειλημμένη απόφασή του να διαλέξει ξεχωριστό δρόμο από την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, και μάλιστα πριν από το κοινά αποφασισμένο έκτακτο Συνέδριο» αναφέρει σε σχόλιό του το Μέγαρο Μαξίμου.
Η απάντηση της κυβέρνησης είναι πολύ σκληρή, ενώ καταρρίπτει πλήρως την επιχειρηματολογία Λαφαζάνη για αποστασιοποίηση της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ από τις προγραμματικές δεσμεύσεις.
Χαρακτηριστικά αναφέρει το σχόλιο του Μαξίμου:
Επειδή, ωστόσο, ο Π. Λαφαζάνης δικαιολογεί την φανερή, πλέον, δραστηριότητά του για ίδρυση νέου πολιτικού φορέα, επικαλούμενος την προσήλωση του στις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και στο αποτέλεσμα του πρόσφατου δημοψηφίσματος, θα χρειαστεί να υπενθυμίσουμε ότι η συντεταγμένη επιστροφή στην Δραχμή, την οποία θέτει ως κεντρικό πολιτικό του στόχο - δηλαδή Δραχμή με Μνημόνιο - μπορεί να αποτελεί θέση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αλλά δεν υπήρξε ποτέ προγραμματική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ.
Όσο για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, οι πάντες γνωρίζουν ότι το 62% του ΟΧΙ, δεν ήταν σε καμία περίπτωση εντολή ούτε για έξοδο από το Ευρώ, ούτε για επιστροφή στο εθνικό νόμισμα...
newpost.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.