Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Προπηλάκισαν εφοριακούς στη Μύκονο - Αδήλωτες ταμειακές μηχανές στη Λακωνία


Προπηλάκισαν εφοριακούς στη Μύκονο - Αδήλωτες ταμειακές μηχανές στη Λακωνία

Βίαιη συμπεριφορά αντιμετώπισαν δύο εφοριακοί κατά τη διάρκεια ελέγχου σε ξενοδοχείο-εστιατόριο στη Μύκονο.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, κατά τη διενέργεια ελέγχου, στις 24.08.2015, από την Δ.Ο.Υ. Μυκόνου, σε επιχείρηση δραστηριότητας ξενοδοχείο-εστιατόριο στη Μύκονο, αρμόδιο συνεργείο αποτελούμενο από δύο υπαλλήλους της Δ.Ο.Υ. αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια καταγραφής των παραβάσεων που διαπίστωσε, βίαιη συμπεριφορά εκ μέρους των ιδιοκτητών της επιχείρησης, η οποία συνίστατο σε έντονες φωνές καθώς και βίαιη αρπαγή των υπό σύνταξη και σχετικών με τον έλεγχο δημοσίων εγγράφων μέσα από τα χέρια των ελεγκτών καθώς και την εξαφάνιση και καταστροφή τους.
Έπειτα από κλήση των ελεγκτών στο χώρο κατέφθασαν η Προϊσταμένη της Δ.Ο.Υ. και η Αστυνομία, χωρίς τελικώς να αποδοθούν τα διερρηγμένα δημόσια έγγραφα. Στη συνέχεια οι υπάλληλοι συνοδεία των αστυνομικών μαζί με την Προϊσταμένη μετέβησαν στο αστυνομικό τμήμα και έδωσαν σχετικές καταθέσεις. Για τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης έχει κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία στο πλαίσιο της οποίας αναζητούνται.
Παράλληλα, ύστερα από προληπτικό έλεγχο που διενεργήθηκε από αρμόδιο συνεργείο της Δ.Ο.Υ. Σπάρτης, στις 21.08.2015, στην περιοχή του δήμου Ανατολικής Μάνης, διαπιστώθηκε ότι επιχείρηση (ταβέρνα) στην περιοχή«Κοκκινόγεια Λάγια» Λακωνίας κατείχε και χρησιμοποιούσε αδήλωτη Φορολογική Ταμειακή Μηχανή, η οποία όφειλε να είχε δηλωθεί από το έτος 2001, καθώς και ότι σε επιχείρηση (ταβέρνα) στην περιοχή «Πύργος Δυρού»,διαπιστώθηκε περίπτωση μη εγκεκριμένης Φορολογικής Ταμειακής Μηχανής.
Επίσης, συνεργείο της Δ.Ο.Υ. Σπάρτης κατά την διενέργεια προληπτικού ελέγχου, στις 14.08.2015, στην περιοχή του δήμου Μονεμβασιάς, διαπίστωσε περίπτωση αδήλωτης Φορολογικής Ταμειακής Μηχανής, την οποία λειτουργούσε επιχείρηση (ταβέρνα) στην περιοχή «Ιέρακα» Λακωνίας και η οποία όφειλε να έχει δηλωθεί από το έτος 2009.
Τέλος, κατά τη διενέργεια ελέγχων στις 21 και 22.07.2015 σε επιχείρηση (εστίασης) χωρικής αρμοδιότητας Δ.Ο.Υ. Μυκόνου, διαπιστώθηκε αδήλωτος σε λειτουργία Φορολογικός Μηχανισμός , ο οποίος και κατασχέθηκε.
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.